Logo Zoeken
Online

Online College: Bert Pol - Van gedragsinzichten naar communicatiestrategie

donderdag 17 september 2020 van 16:00 uur tot 17:15 uur
Bert Pol_705x220.jpg

Dat gedragsinzichten belangrijk zijn voor je communicatieplannen behoeft geen betoog meer. Een doel van professionele communicatie is niet zelden het bewerkstelligen van (ander) gedrag. Maar het vertalen van inzichten uit de gedragswetenschap naar de communicatiepraktijk is toch vaak lastig. Hoe kom je van inzichten naar een goede communicatiestrategie en vervolgens naar effectieve interventies? Aan de hand van onder meer het Behaviour Change Wheel neemt Bert Pol je mee in de keuzes die je moet maken. Aansluitend gaan we onder leiding van Esther van der Voort in gesprek. Over het college natuurlijk, maar vooral ook over de vragen waar in de dagelijkse communicatiepraktijk mee geworsteld wordt. 

Dat gedragsinzichten belangrijk zijn voor je communicatieplannen behoeft geen betoog meer. Een doel van professionele communicatie is niet zelden het bewerkstelligen van (ander) gedrag. Maar het vertalen van inzichten uit de gedragswetenschap naar de communicatiepraktijk is toch vaak lastig. Hoe kom je van inzichten naar een goede communicatiestrategie en vervolgens naar effectieve interventies?

Aan de hand van onder meer het Behaviour Change Wheel neemt Bert Pol je mee in de keuzes die je moet maken. Hij zal daarnaast stil staan bij een aantal vragen: 

  • hoe verhouden nudges zich tot meer traditionele massamediale communicatie en hoe ziet zo’n nudge er dan uit?
  • Welke vormen van onderzoek kies je (en zijn valide), als je meer over het gedrag van een groep mensen te weten wil komen?
  • Wat zijn de goede methoden waarmee je een evidence based communicatiestrategie kan ontwikkelen en wat mag je verwachten qua effecten? 

Aansluitend gaat Esther van der Voort van Dagvoorzitter.nl met Bert Pol en met de deelnemers in gesprek. Over het college natuurlijk, maar vooral ook over de vragen waar in de dagelijkse communicatiepraktijk mee geworsteld wordt. Want wat logisch klinkt is niet altijd eenvoudig…

Over de sprekers

bert pol.jpg

Bert Pol

Bert Pol is partner en oprichter van Tabula Rasa. Hij startte het adviesbureau om evidence-based te kunnen werken en adviseren. Sociaal wetenschappelijke inzichten spelen daar een belangrijke rol in: zij zijn essentieel om succesvol gedrag, attitudes en kennis te kunnen beïnvloeden. Naast zijn werk bij Tabula Rasa was hij lector overheidscommunicatie en verbonden aan tal van universiteiten. Bert Pol schrijft voor vakblad C over wetenschappelijke onderwerpen die relevant zijn voor de communicatiepraktijk. In 2020 verscheen zijn boek Overheidscommunicatie; een gedragswetenschappelijke aanpak (2020).
OIP.jpg

Esther van der Voort

Esther van der Voort is verbonden aan dagvoorzitter.nl. Ze heeft alles wat nodig is voor een ijzersterke gespreksleiding: scherp op de inhoud, een feilloos gevoel voor de sfeer van het gesprek en resultaatgerichtheid. Jarenlang werkte ze op een hoge positie bij een ministerie, dus ingewikkelde materie intimideert haar niet. Al naar gelang de situatie, zet ze haar ‘innerlijke comedian’ aan of laat ze juist de ‘ervaren overheidsdienaar’ spreken.

Prijzen

Niet-Leden
€ 30,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht:
Leden: 15,00
Young Logeion: € 10,00
Niet-leden: € 30,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 9 september 2020.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.