Moniek Buijzen benoemd tot hoogleraar Communication and Behavioural Change

Moniek-Buijzen_200x200.pngdonderdag 21 november 2019 17:00

Prof. dr. Moniek Buijzen is per 15 november 2019 benoemd tot hoogleraar ‘Communication and Behavioural Change’ bij de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB). Op deze nieuwe leerstoel richt zij zich op de relatie gedrag, communicatie en digital well-being.

De afgelopen jaren heeft Buijzen gewerkt aan een Consolidator project waarvoor zij een subsidie ontving van de European Research Council (ERC). In 2019 heeft zij de prestigieuze NWO-VICI subsidie voor haar project ‘SocialMovez: Effective and Responsible Health Campaigns for Adolescents Using Online Social Networks’ toegekend gekregen. Dit vijfjarige onderzoeksproject zal zij bij de EUR uitvoeren. Zij gaat onderzoeken hoe gezondheidscampagnes onder jongeren beter kunnen worden verspreid, gebruikmakend van hun sociale netwerken.

We zijn verheugd met de komst van professor Buijzen naar de ESSB. Met haar interdisciplinaire aanpak en haar brede expertise op het terrein van communicatietechnologie kan zij een belangrijke verbindende rol spelen binnen de Erasmus Universiteit op terrein van digitalisering en de impact op de maatschappij”, aldus rector magnificus Rutger Engels.

« Terug

Reacties op 'Moniek Buijzen benoemd tot hoogleraar Communication and Behavioural Change'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.