Kirsten Andres benoemd tot nieuwe voorzitter/directeur NIMA

Kirsten Andres 200x200.jpgdonderdag 21 november 2019 08:54

Kirsten Andres wordt per 1 februari de nieuwe voorzitter/directeur van NIMA, beroepsvereniging voor professionals voor marketing, communicatie en sales. De NIMA Ledenraad heeft dat maandag 18 november besloten tijdens de ledenraadvergadering. De NIMA Raad van Toezicht heeft haar na een uitgebreid en zorgvuldig selectieproces voorgedragen als nieuwe voorzitter/directeur.

Kirsten Andres wordt per 1 februari de nieuwe voorzitter/directeur van NIMA, beroepsvereniging voor professionals voor marketing, communicatie en sales. De NIMA Ledenraad heeft dat maandag 18 november besloten tijdens de ledenraadvergadering. De NIMA Raad van Toezicht heeft haar na een uitgebreid en zorgvuldig selectieproces voorgedragen als nieuwe voorzitter/directeur.

Kirsten Andres is afkomstig van KRO-NCRV waar ze nu nog directeur marketing & vereniging is. Kirsten is goed bekend met NIMA, waar zij in 2016 toetrad tot de Raad van Toezicht. Ze is blij met haar aanstelling: ‘Ik vind het een uitdaging om NIMA verder uit te bouwen van instituut naar een echte netwerkorganisatie. Off- en online bouwen aan het thuis van de marketing.’

Haar komst volgt op het besluit van huidig voorzitter, Martin Huisman, die dit voorjaar bij de Raad van Toezicht heeft aangegeven dat hij zich weer meer wil gaan focussen op zijn eigen bedrijf. Huisman: ‘Na bijna acht jaar NIMA is het tijd dat iemand anders het stokje overneemt. Ik ben zeer verheugd met Kirsten en ik zal er alles aan doen om alle inns en outs zo goed mogelijk over te dragen.’

In de wetenschap dat Martin Huisman zijn functie wilde overdragen, is een commissie bestaande uit twee afgevaardigden van de NIMA Ledenraad en twee leden van de Raad van Toezicht op zoek gegaan naar een opvolger. Dat leidde tot de voordracht van Kirsten Andres, waarmee de Ledenraad met enthousiasme instemde. Mike Moolenbel, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘Martin heeft samen met zijn team een gezonde basis voor de komende jaren neergezet. Er is weer ruimte om te investeren in vernieuwing en dat is een topprestatie. Kirsten heeft de kennis en ervaring om NIMA samen met de leden verder te ontwikkelen en door te groeien naar een beroepsvereniging met een nog groter bereik. Bij KRO-NCRV heeft ze zich overtuigend bewezen en we zijn heel blij met deze mooie overgang.’

Tijdens de Ledenraadvergadering van 18 november zijn ook Ronald Voorn (Hogeschool Utrecht en Universiteit Twente) en Mildred Hutten (FD Mediagroep) benoemd als nieuwe leden van de NIMA Raad van Toezicht.

Over NIMA
Het Nederlands Instituut voor Marketing is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing, communicatie en sales. NIMA ondersteunt professionals binnen die vakgebieden gedurende hun carrière op het terrein van kennis, professionele vaardigheden, en biedt contactmomenten en inspiratie. NIMA geeft met examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Het doel van NIMA is om voor iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken. Meer informatie: www.nima.nl.

« Terug

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.