André Trompers hoofdredacteur BN DeStem

Andre Trompers 200x200.jpgwoensdag 16 oktober 2019 19:11

André Trompers (37) is de nieuwe hoofdredacteur van BN DeStem. Een selectiecommissie van redactie en directie heeft hem unaniem aangewezen als de opvolger van Hille van der Kaa. "Wij hebben het volste vertrouwen dat André met zijn vernieuwingsdrang, zijn vermogen te inspireren en zijn verbondenheid met BN DeStem in staat is de redactie journalistiek te laten groeien én online een groter en betalend publiek te bereiken”, aldus de selectiecommissie.

De commissie vervolgt: "André is bovendien niet het type dat op de winkel past. Hij gaat ervoor. Zijn gretigheid, leergierigheid en energie zijn immens." Trompers werkt sinds 2010 voor de krant/website van West-Brabant die volgens hem "onderdeel is van mij, van mijn gezin, van mijn moeder, mijn familie en mijn vrienden.” Dit zei hij dinsdag bij de bekendmaking tegen zijn redacties. Zijn functies volgden elkaar snel op, ook in verantwoordelijkheid.  Hij begon als redacteur nieuwe media, werd chef sportredactie en omarmde vervolgens de digitale transitie. Trompers werd coördinator en daarna chef internet (2016) en anderhalf jaar later (2018) gevraagd om in Tilburg een centrale online redactie voor alle Brabantse titels van DPG Media (Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, BN DeStem) op te zetten. Dit voorjaar werd hij waarnemend-hoofdredacteur bij BN DeStem, dit vanwege zwangerschapsverlof van Hille van der Kaa.  

"De afgelopen jaren hebben we digitaal vooral bereik tot stand proberen te brengen. Dat is gelukt, want we hebben meer lezers en bezoekers dan we ooit bij BN DeStem hebben gehad," zegt Trompers over zijn ambitie. "Nu moeten we ervoor zorgen dat mensen onze stukken beter uitlezen, meer van ons willen lezen en op basis hiervan een abonnement afsluiten. Geen 'clickbaitdata' dus, maar gegevens die ons journalistiek verder kunnen brengen."

 

« Terug

Reacties op 'André Trompers hoofdredacteur BN DeStem'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.