Patricia van den Broek gestart als Head of Content bij PR-bureau NewsLab

patricia-benoeming.jpgmaandag 15 juli 2019 11:32

Patricia van de Broek versterkt PR-bureau NewsLab als Head of Content. Zij gaat klanten adviseren bij het vertellen van hun merkverhaal en het inzetten van content op de juiste kanalen. Patricia werkte jaren voor toonaangevende publieksbladen (o.a. ELLE, VIVA) en online media (o.a. LINDA.nl) in de rol van chef redactie en (adjunct)hoofdredacteur. Door haar ervaring in de media weet ze als geen ander hoe content kan bijdragen aan het vertellen van een merkverhaal en hoe je met een redactionele en conceptuele aanpak een doelgroep blijvend kunt boeien en beïnvloeden.

“Als PR-bureau maken we voortdurend ‘content’. Dat is niet nieuw. Met Patricia als contentstrateeg kunnen we dit nog verder professionaliseren”, aldus Talitha Dirkzwager, Managing Director van NewsLab. “Door haar ervaring in de media, denkt Patricia heel sterk vanuit de doelgroep. Ze is zich daarna verder gaan specialiseren in online content door onder meer aan boord te stappen bij een van de grootste online platforms van Nederland, Linda.nl. De laatste jaren werkte ze voor verschillende merken vanuit haar eigen contentbureau Vertel verder. Ze is niet alleen sterk in het vertellen van het verhaal, maar weet ook hoe je aan de hand van data de juiste kanalen hiervoor kunt kiezen. En het effect van content kunt meten. Patricia is inmiddels al aan de slag voor een aantal van onze klanten, waardoor we direct zien hoe deze samenwerking bijdraagt aan het nog beter vertellen en delen van de verhalen van onze klanten.”

Van media naar content naar bureauzijde logische stap
“Ik kijk ernaar uit om als Head of Content mijn vak vanuit bureauperspectief te benaderen en geloof daarbij in een journalistieke en redactionele aanpak. De wereld van PR, media en content liggen heel dicht bij elkaar en zijn bijna niet meer los van elkaar te zien. Een stap naar bureauzijde voelt voor mij dus eigenlijk heel logisch”, vertelt Patricia van den Broek over haar keuze voor NewsLab. “Een goed verhaal vertelt zichzelf. True. Maar alleen als je het op de juiste manier verpakt en presenteert. Ik kijk ernaar uit om dit samen met mijn nieuwe collega’s te gaan doen.”

« Terug

Reacties op 'Patricia van den Broek gestart als Head of Content bij PR-bureau NewsLab'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.