Wieger Stoel nieuwe afdelingsmanager Bestuur en Communicatie van gemeente Haarlem

Benoeming-Wieger-Stoel-200x200.jpgdinsdag 11 december 2018 14:07

Met ingang van 1 februari 2019 gaat Wieger Stoel aan de slag als afdelingsmanager Bestuur en Communicatie bij de gemeente Haarlem. Na ruim tien jaar verlaat hij de gemeente Amsterdam. Stoel werkt sinds 2008 op het stadhuis, eerst bij de directie Concern Financiƫn en sinds 2014 als hoofd Externe Betrekkingen bij de directie Communicatie.

"In de afgelopen jaren heb ik een enorme hoeveelheid ervaringen opgedaan in het Amsterdamse, maar ik was toe aan een volgende stap en een nieuwe omgeving. Ik ben heel blij dat ik dit heb gevonden binnen de Metropoolregio van Amsterdam. Ik verheug me erop te gaan werken voor de eveneens ontzettend mooie stad Haarlem."

De afdeling Bestuur en Communicatie in Haarlem heeft de taken bestuursadvisering en besluitvormingsprocessen, directieondersteuning, representatie, communicatie en het kabinet van de burgemeester. Gemeentesecretaris Wil Rutten: "Een wat dubbel gevoel over Wiegers transfer: een groot gemis aan onze kant en een zo hartelijk gunnen van deze mooie stap!"

Stoel volgt in Haarlem een oud-collega van de gemeente Amsterdam op: Karin Nab. Zij gaat verder als zelfstandige in interim-management. De functie hoofd Externe Betrekkingen in Amsterdam wordt tijdelijk waargenomen door Annuska van Schie voor de representatieve taken. Voor het Stedelijk Evenementenbureau waar een doorontwikkeling aan de gang is, wordt een interim manager geworven.

« Terug