Fontys Hogeschool Economie & Communicatie sluit zich aan als partner bij Centrum Strategische Communicatie

Fontys-partner-csc-705x220woensdag 10 maart 2021 10:02

Fontys Hogeschool Economie & Communicatie (FHEC) heeft zich aangesloten bij het Centrum Strategische Communicatie (CSC) van Logeion. Samen met ruim twintig andere Partners van het CSC en bijna twintig Vrienden van het CSC ondersteunt FHEC onder andere de Leerstoel Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en maken ze wetenschappelijk onderzoek naar (strategische) communicatie vanuit het CSC mogelijk.

Door de redactie

Bij FHEC staat de mens binnen de nieuwe realiteit van transformaties centraal. Dat doen we voor onze voltijd- en deeltijdstudenten, voor onze studenten aan onze Engelstalige bachelor International Communication Management en via ons lectoraat Thought Leadership. Zo zorgen we voor dynamiek en deining: we vangen verhalen die mensen raken, we verbeelden nieuwe realiteiten die mensen rijp maken voor een verandering. Dat is het moment om stil te staan, om van daaruit vol gas te geven op weg naar slimme strategieën en effectieve concepten.

Mariken Thomasse- van Vorstenbosch, Opleidingsmanager Fontys Hogeschool Economie & Communicatie: "In onze complexe en dynamische wereld zijn (toekomstige) communicatieprofessionals uit Eindhoven betekenisgevers aan nieuwe realiteiten door stakeholders te verleiden om mee te gaan in transformaties. Dat klinkt abstract, maar de kunst is om dat juist praktisch toepasbaar te maken: medewerkers meekrijgen in een verandering, tot ambassadeurs maken, prospects en klanten transformeren tot fans. Voor ons is de brug tussen wetenschap en praktijk een logische en ook onvermijdelijke. Daarom zijn we opgetogen en trots dat we ons verbinden aan het Centrum Strategische Communicatie van Logeion."

"Het is heel fijn om te zien dat het Centrum Strategische Communicatie (CSC) nu ook door Fontys Hogeschool Economie en Communicatie wordt gesteund", aldus André Manning, directeur van Logeion. "Het is in mijn ogen een (h)erkenning van de goede initiatieven die binnen het CSC worden ontwikkeld om de brug tussen communicatieonderwijs -en wetenschap en de praktijk vorm te geven en waar ook de docenten en studenten van Fontys van profiteren. We zijn natuurlijk hartstikke blij met Fontys als nieuwe partner en dit biedt weer extra mogelijkheden om het communicatievak verder te ontwikkelen, samen met de steun van de andere Partners van het CSC."

Partners van het Centrum Strategische Communicatie
Het CSC is een niet-fysiek platform van Logeion dat de verbinding tussen communicatiewetenschap en -praktijk aanjaagt. Als Partner van het CSC verkennen onderzoekers en docenten van universiteiten, hogescholen, particuliere onderwijsinstellingen en strategische communicatieprofessionals elkaars werkterrein. Ook delen ze kennis met elkaar en ontwikkelen samen relevante onderzoeksvragen. De verdieping en verrijking die deze ontmoetingen tussen wetenschap en praktijk opleveren, geven richting aan de verdere positionering en professionalisering van het vak communicatie. Door de activiteiten van het CSC wordt het (strategische) communicatievak naar een hoger niveau gebracht.


Op de website van het Centrum Strategische Communicatie vind je meer informatie over het CSC en kun je ook alle andere Partners van het CSC bekijken. Heb je interesse om het CSC en de Logeion-leerstoel ook te ondersteunen? Download de flyer voor meer informatie of neem contact op met partnerships@logeion.nl.

« Terug

Reacties op 'Fontys Hogeschool Economie & Communicatie sluit zich aan als partner bij Centrum Strategische Communicatie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.