Organisatieverandering, maar dan zonder koffiecorner

705 220.jpgdinsdag 08 december 2020 12:00

Het goede gesprek. In een organisatie een cruciale voorwaarde om een verandering te laten slagen. Samenkomen om van gedachten te wisselen en betekenis te geven. En juist dat is nu vrijwel onmogelijk. Monica Wigman heeft meer dan 25 jaar ervaring als adviseur verandercommunicatie. Op 14 januari onderzoeken we in een online college samen met haar hoe we met behulp van communicatie kunnen bijdragen aan het slagen van veranderingen (op afstand). Nu onderleggen we haar alvast aan een vliegensvlug vragenvuur.

Door de redactie

Hoe is je eigen werk veranderd door corona?
Monica: "Ik werk 100 procent thuis, dus dat is volledig anders. Bovendien ben ik op 6 april een nieuwe opdracht begonnen, middenin de eerste lockdown. Ik heb mijn leidinggevende bij deze organisatie nog nooit live ontmoet. Dat is toch wel vreemd. De inhoud van mijn werk is niet veranderd, maar de vorm uiteraard wel."

Waarom is deze workshop juist nu relevant?
Monica: "We zijn met zijn allen 'learning on the job', om het in goed Nederlands te zeggen. Hoe verander je in een organisatie waarbij je niet iedereen in een zaaltje bij elkaar kan zetten? Niemand weet de effecten van thuiswerken op lange termijn, iedereen probeert uit en experimenteert. Tegelijkertijd is de urgentie van veranderen gelijk gebleven of in sommige organisaties groter dan ooit. In deze workshop wisselen we met elkaar ervaringen en ideeën uit waarmee je in je eigen organisatie aan de slag kunt."

Tegen welke problemen lopen organisaties en medewerkers nu het meeste aan?
Monica: "Hoe maak en onderhoud ik contact op afstand? Hoe betrek ik medewerkers via een scherm? Hoe weet ik wat er leeft als er geen koffiezetapparaat is waar ik het gesprek van de dag kan volgen?"

Wat geef je mensen mee?
Monica: "Kennisuitwisseling is van groter belang dan ooit. Laten we elkaar verder helpen met goede ideeën."


Nieuwsgiering naar het online college 'Organisatieverandering op afstand' geworden? Lees hier meer over deze bijeenkomst op 14 januari 2021. 

« Terug

Reacties op 'Organisatieverandering, maar dan zonder koffiecorner'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.