Een visuele samenvatting van PubCom20

tekening-BB.pngdinsdag 10 november 2020 13:22

Hoe was PubCom20? We kunnen er heel veel woorden aan vuil maken, maar wellicht moet je het maar gewoon bekijken. Achter de schermen van PubCom zijn drie tekenaars aan de slag gegaan om een beeldverslag te maken van deze bijzondere dag. Want dat was het wel. Deze middag stond in het teken van 'verdeelde samenleving, gedeelde toekomst'. Met bijna 300 online deelnemers was het voor ons als vereniging een succes. Voor het eerst op zo'n grote schaal een online congres te organiseren zorgde voor wat uitdagingen en we zijn gechallenged.

Door de redactie

Het werd nog even spannend toen twee dagen voordat het congres plaatsvond er nog een persconferentie werd gehouden. En wat betekent dat voor PubCom, Kan het doorgaan of niet? Hoe kunnen we op een leuke manier de winnaar van de Galjaardprijs bekend maken? En hoe zorgen we ervoor dat de interactie plaatsvindt tijdens een online middag? En tot slot we missen het netwerken enorm. Hoe kunnen wij bijdragen om dit op een innovatieve manier toch mogelijk te maken? Het waren allemaal vragen, keuzes en afwegingen die we samen met de vrijwillige commissie, sprekers en het bureau hebben gemaakt. 

Dat zaken beter kunnen, dat klopt. We leren en worden steeds meer bedreven in het organiseren van online events. En als er dan punten zijn waar we tegenaan zijn gelopen, dan kunnen we dit net zo goed delen. Want daar leren we allemaal van. Techniek biedt zoveel mogelijkheden, maar we blijven afhankelijk van een goede internetverbinding. Want een snelle wifi is essentieel en wanneer dit happert, heeft het direct effect op degene die aan de andere kant van het scherm zit. Zit je in een break-outroom met veel deelnemers, laat dan een host of moderator meekijken. Op deze manier kan er sneller geholpen worden als er iets niet lekker loopt. We hopen dat je er wat aan hebt, als je zelf binnenkort ook iets online organiseert.

We kijken terug op een mooie, inspirerende en feestelijke middag. Want hoe gaaf was het dat we winnaar van de Galjaardprijs hebben verrast, op locatie in Utrecht. Dit werd live uitgezonden vanuit t' Spant in Bussum.

Hieronder vind je de visuele samenvatting van PubCom20. Alle visuals kun je downloaden en delen met vakgenoten. Op de eerste visual vind je een gehele samenvatting van het thema: 'Vedeelde samenleving, gedeelde toekomst'.

tekening-overall.jpg

Hoogleraar Bas van den Putte deelde op het hoofdpodium zijn visie en daar zie je meer over in onderstaande visual.
PubCom-tekening-BasvdPutte.png

En tot slot hebben we een samenvatting van de keynote van Bart Brandsma, ook deze visual is te downloaden door te klikken op de afbeelding.
tekening-BB.png


« Terug

Reacties op 'Een visuele samenvatting van PubCom20'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.