Webinar met Japke-d Bouma over de toekomst van kantoor en nog veel meer

Japke-d705x220.jpgdonderdag 15 oktober 2020 14:35

Op 5 november geeft Japke-d een webinar naar aanleiding van haar nieuwe boek waar ze ingaat op de toekomst van kantoor. Het nieuwe boek van Japke-d Bouma ‘Hoe vind je zelf dat het gaat’ gaat over werkgeluk, “maar ook over aardsere zaken als de groepsapp, de zoom-vergadering, hoe je een heldere vacature schrijft en waarom vrouwen het vaker koud hebben op het werk dan mannen.” Kortom niks blijft onbesproken. Heb je een leuke vraag voor Japke-d stel deze alvast aan Logeion, dan wordt die beantwoord tijdens het webinar.

Door de redactie

In je webinar dat op 5 november plaatsvindt ga je in op ‘de werkplek’, op kantoor of niet. Wat zijn een aantal thema’s die we kunnen verwachten?
Japke-d Bouma: “Hoe kantoor er volgens mij uit zal zien ‘tijdens corona’ en op de langere termijn met én zonder corona. Hoe we de coronacrisis kunnen aangrijpen om kantoor beter te maken en hoe we ‘kantoor’ überhaupt moeten zien: als een onmisbare plek om te werken of als een verplichting.”

Denk je dat we ooit nog weer terugkeren naar het werken op kantoor, in de kantoortuin? “Als het coronavirus verdwijnt, zal dat zeker weer gebeuren. We kunnen niet zonder kantoor”, zo vertelt Japke-d.

Heb jij de laatste maanden zelf ook op afstand moeten werken, en hoe beviel dat? Japke-d vervolgt: “Ik werk sinds maart fulltime thuis, ik ben sindsdien slechts één keer op de redactie geweest. Eerst beviel het thuiswerken slecht, nu steeds beter door de tips die ik van experts gekregen heb, én door het feit dat ik af en toe weer eens op andere locaties werk. De afwisseling tussen thuis en op locatie blijkt nóg belangrijker dan ik altijd al dacht.”

Je nieuwste boek, ‘Hoe vind je zélf dat het gaat?’, is net uit. Kun je iets van de inhoud prijsgeven? Waar gaat het over? “Het boek gaat over werk en carrière en staat vol met tips hoe je werk leuker en beter kunt maken. Het is bedoeld voor iedereen die werkt, voor mensen op kantoren, maar ook thuis  - en in alle sectoren. Van het onderwijs tot de rechtspraak en van de communicatie tot de zorg. Het gaat over werkgeluk, maar ook over aardsere zaken als de groepsapp, de zoom-vergadering, hoe je een heldere vacature schrijft en waarom vrouwen het vaker koud hebben op het werk dan mannen. Het is een boek vol inspiratie en humor, hoop ik. Er staan ook veel interviews in met allerlei experts over werk en carrière.”

En voor Logeion is er ook een plekje in het boek ingeruimd? Vertel!
Haha ja! Ik heb jullie directeur André Manning in het boek geïnterviewd. Met hem praat ik over het ergste jargon in de communicatie en neem ik tips door hoe je die woorden duidelijker kunt omschrijven zodat iedereen snapt wat je bedoelt. Was een leuk gesprek”, aldus Japke-d Bouma.

Aanmelding voor dit webinar op 5 november is nog mogelijk. Wees er snel bij, want de kaartjes gaan hard. En goed nieuws voor alle niet-leden die willen deelnemen, want als je nu lid wordt, krijg je het nieuwste boek cadeau bij jouw lidmaatschap én je kunt voor een ledenprijs dit webinar volgen. Dit scheelt je ruim €40,00. Als je van dit aanbod gebruik wil maken, meld je dan eerst aan via de website: https://www.logeion.nl/aanmelden-als-lid en vermeld in het opmerkingenveld: Japke-d2020. Na je aanmelding kun je, je inschrijven voor dit webinar en (na verwerking van je gegevens) voor het ledentarief deelnemen. Inschrijven voor het webinar kan hier.


 

 

« Terug

Reacties op 'Webinar met Japke-d Bouma over de toekomst van kantoor en nog veel meer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.