Deep Democracy: luisteren naar de wijsheid van de minderheid

Deep democracy (gevecht, conflict) 705x220.jpgdinsdag 13 oktober 2020 10:53

Hoe bewaar je de vrede als het spannend wordt? Soms moet je juist dan het conflict aangaan. Het klinkt tegenstrijdig, maar toch is conflicten aangaan de manier om harmonie en verbinding op gang te brengen. Deep Democracy werd ontwikkeld om in gesprekken ieders standpunt te horen en een breed draagvlak voor besluitvorming te creëren. Amir Nazar neemt je in zijn sessie op PubCom20 mee in de basisprincipes van Deep Democracy en laat je de kracht van de methode ervaren. Are you in?

Door de redactie

Wat is er zo vernieuwend aan Deep Democracy? En wat kan je zelf doen om weerstand in je team of organisatie om te zetten naar betere besluiten zonder eindeloos te polderen. Amir Nazar is bestuurs- en veranderkundige in de publieke sector. Hij neemt je mee in de basisprincipes van Deep Democracy en laat je de kracht van de methode ervaren. Amir maakt graag ruimte voor échte gesprekken. Gesprekken waarin mensen van verschillende werelden elkaar ontmoeten op de grens. Daarin prikkelt hij alle betrokkenen om hun ‘superkrachten’ in de schijnwerpers te zetten. Dat mag lekker knetteren. "Onze verschillen verdelen ons niet. Het is ons gebrek om de verschillen te erkennen, te accepteren en te vieren dat ons verdeelt", vindt Amir. Zijn zoektocht is: hoe maken we optimaal gebruik van de 'wijsheid van de minderheid'? In dat proces komen we vaak in ongemak en vertwijfeling terecht. Want, waar ligt de grens tussen ruimte in nemen en ruimte geven? En hoe kan ik zeggen wat ik denk en moet ik dan rekening houden met de gevoelens van anderen?

"Mijn missie is om impact te maken vanuit het geheel. Dat betekent dat je alle stemmen daarbinnen moet horen en zien. Het is net als je lichaam; elk deel heeft een functie en samen vormt het één systeem. Conflict is een signaal dat een deel wordt weggedrukt. Het is van belang om tijdig zichtbaar te maken waar het knelt, voordat het verergerd. Daarvoor moet je aandacht geven aan de pijn. Hoe sneller je erbij bent, hoe sneller het genezen is", aldus Amir. Deze sessie van PubCom20, het Nationaal Congres Publieke Communicatie, is interessant voor iedereen die, vanuit verschillende rollen en posities, te maken heeft met weerstand en tegenwerking bij besluitvorming. Professionals die werken op het snijvlak van verschillende belangen, perspectieven en leefwerelden. Amir reikt technieken aan om gebruik te maken van het verschil en van de wijsheid van de minderheid in teams, organisaties en samenleving.

De inschrijving voor de sessies van PubCom20 opent binnenkort. Wil je eerste keus? Koop dan nu je ticket, want de deelnemers krijgen als eerste bericht als de inschrijving start. Het gehele programma en de rest van de sessies vind je op: www.pubcom.nl

« Terug

Reacties op 'Deep Democracy: luisteren naar de wijsheid van de minderheid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2020 > oktober

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.