Vooruitblik belangrijker dan terugblik op ALV

ALV-vergadering-14-december-2015.jpgdinsdag 15 september 2020 18:13

Op woensdag 2 september werd in Utrecht de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Logeion gehouden, die oorpronkeliijk voor eind mei op de agenda stond. Rekening houdend met de coronamaatregelen kwam het bestuur en een aantal leden bij elkaar om terug te blikken op een succesvol 2019. En belangrijker nog: om vooruit te kijken naar de rest van 2020 en ook 2021.

Door de redactie

Niet onbelangrijk, Logeion is financieel kerngezond. Voor het derde achtereenvolgende jaar werd het jaar positief afgesloten, met een positief resultaat van € 14.951 in 2019. Het aantal bezoekers van Logeion-bijeenkomsten is ook in 2019 weer gestegen, met natuurlijk C-day als grote publiekstrekker. Een punt van zorg is dat het aantal bijeenkomsten dat we als bureau kunnen organiseren wellicht z’n max heeft bereikt en dat we moeten blijven nadenken over hoe we met name grote bijeenkomsten effectief blijven organiseren. Een ander punt van zorg is dat het aantal bijeenkomsten dat georganiseerd wordt door ledengroepen blijft afnemen en dat we daar als vereniging goed naar moeten blijven kijken. Er is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de profilering van de vereniging met als resultaat dat we nog steeds groeien. Het ledenaantal is opnieuw fors toegenomen en ook 2020 laat, ondanks corona, nog steeds een groei zien.

Tijdens de ALV werd Pierre Wimmer formeel als penningmeester benoemd. Pierre heeft het stokje al eerder dit jaar overgenomen van Robert van Vliet en dit was het moment om hem ook daadwerkelijk als penningmeester te benoemen. Daarnaast stond ook de herbenoeming van alle andere bestuursleden op de agenda van de ALV en het is goed om te zien dat alle bestuursleden opnieuw voor een periode van twee jaar zijn benoemd. En dat is toch belangrijk in de huidige periode, die veel onzekerheden met zich mee brengt.

Zoals gezegd, Corona was natuurlijk een thema dat op de ALV voldoende aandacht kreeg. Immers, de impact ervan op Logeion is fors en dan met name op ons programmaaanbod van kennisactiviteiten; de laatste grote fysieke kennisactiviteit dateert inmiddels van maart 2020. Inmiddels heeft ons aanbod een hybride karakter, C-day20 hebben we natuurlijk verplaatst naar 2021 (helaas waren hier wel al kosten voorgemaakt) en de CommM/V-verkiezingen waren dit jaar digitaal. Het blijft onzeker hoe de programmering zich voor 2021 zal ontwikkelen. Al met al is het niet meer dan logisch dat we NOW 1 en NOW 2 hebben aangevraagd. En dat NOW is toegezegd, daar zijn we de overheid bijzonder dankbaar voor. Daarnaast is het bestuur sinds het uitbreken van het coronavirus bezig met scenarioplanning over de impact van corona op Logeion voor zowel de korte als lange termijn. Ermee rekening houden dat 2021 een forse uitdaging zal zijn, doen we er als bestuur en bureau alles aan om 2021 opnieuw succesvol te laten zijn. Ook omdat 2021 een jaar is waarin de vereniging 75 jaar bestaat. Alle documenten van de ALV zijn terug te vinden op deze pagina.

« Terug

Reacties op 'Vooruitblik belangrijker dan terugblik op ALV'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.