De Omgevingswet als kans voor communicatieprofessionals

Kaart omgevingswet 705x220.jpgdonderdag 10 september 2020 11:56

De start van de Omgevingswet op 1 januari 2022 is één van de grootste wettelijke wijzigingen in Nederland. De wet vraagt vooral om een nieuwe manier van samenwerken met alle partijen binnen onze leefomgeving. Binnen en buiten de eigen organisatie, integraal in de regio en in samenhang met maatschappelijk vraagstukken, zoals de energietransitie en duurzaamheid. En natuurlijk in samenspraak met de samenleving: alle inwoners en ondernemers in Nederland! Maar wat betekent deze ontwikkeling voor ons, werkzaam in het communicatievak?

Door de redactie

Tijdens het online congres ‘Omgevingswet & agile communicatie’ op maandag 5 oktober gaan communicatieprofessionals en experts uit verschillende disciplines hier verder op in. Zij delen ervaringen, kennis en instrumenten om een bijdrage te leveren aan deze opgave. Op een wendbare manier, in verschillende rollen en situaties. 

Gratis online congres
Tijdens het gratis online congres ‘omgevingswet & agile communicatie’ gaan we via diverse webinars in op de Omgevingswet en de verschillende rollen van de communicatiefunctie bij de implementatie en uitvoering hiervan. Op een praktische manier met praktijkvoorbeelden. Maar ook door agile instrumenten en technieken te gebruiken, die direct inzetbaar zijn in de context van de Omgevingswet. 

Zo wordt de Omgevingswet een vliegwiel voor de verdere ontwikkeling van de agile communicatieprofessional én het communicatievak. En dragen wij als communicatieprofessionals op onze beurt bij aan de versnelling van het werken als één overheid. Met medewerking van onder andere Wieneke Buurman (actuele ontwikkelingen communicatievak), Guido Rijnja (dilemmalogica, bekijk hier de introductievideo), Esther Pastoors (communicatie Toolkit Omgevingswet) en Mariëlle Roozemond (agile werken). Het programma bestaat uit drie plenaire onderdelen en vier parallelle sessies verdeeld over twee sporen. Alle webinars zijn achteraf terug te kijken.

Aanmelden
Meld je nu aan voor dit gratis congres: direct aanmelden.     

Programma
Download hier de uitnodiging met het programma.

Op zoek naar inhoudelijke informatie?
Tijdens de dag van de Omgevingswet kun je je verder verdiepen in de inhoud. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door de VVM, hét kennis- en relatienetwerk voor milieuprofessionals. Dit jaar biedt het congres meer dan 30 online sessies in de periode van 1 tot en met 13 oktober. Het plenaire programma en een aantal deelsessies vinden plaats op 8 oktober 2020.
Opgeven kan via de volgende link: https://www.vvm.info/activiteiten/890/dag-van-de-omgevingswet-2020-1-13-oktober 

« Terug

Reacties op 'De Omgevingswet als kans voor communicatieprofessionals'

Pien Chrispijn
Geplaatst op: 16-09-2020 15:56
Er staat: Het volledige programma is te vinden op de volgende pagina.
Maar de link naar die volgende pagina ontbreekt.
Je kunt alleen direct naar de aanmeldmodule.
Mariëtte Pasman-Sporry
Geplaatst op: 09-09-2020 21:09
Beste Ellen, het congres start om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.
Elles Reusen
Geplaatst op: 04-09-2020 12:17
interessant, er staat echter geen tijdstip bij?

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.