Logeion klaar voor vertrek naar Brussel!

Brussel705x220.jpgmaandag 17 augustus 2020 13:59

De kekke rolkoffers kunnen half november weer van zolder gehaald worden, want Logeion vertrekt voor een tweedaagse studiereis naar de Europese instellingen in Brussel. Dit jaar organiseren wij samen met Klasja van de Ridder, werkzaam bij de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland, en Michiel Krijvenaar, van de Logeion-vakgroep Public Affairs, voor de zesde keer deze bijzondere tweedaagse studiereis.
Tijdens deze twee dagen leer je alles wat je nog niet wist over de Europese Unie. De studiereis is voor leden die benieuwd zijn naar wat de EU doet. De reis is natuurlijk ook interessant voor communicatieprofessionals die al inhoudelijke kennis hebben of praktische ervaringen met Europese besluitvorming opgedaan hebben. Klasja van de Ridder en Michiel Krijvenaar zijn druk met de voorbereidingen voor een mooi, intensief programma voor alle deelnemers.

Door de redactie

Waarom Brussel?
Klasja: “Omdat het voor velen onduidelijk is hoe Europese besluitvorming tot stand komt en wat de rol van Nederland(ers) daarin is. We zullen via een rondje langs de drie grote instellingen in Brussel een tipje van de sluier oplichten.” Michiel:  “De ‘Brusselreis’ van Logeion staat iedere keer in het teken van nieuwsgierigheid. Want iedereen komt vroeg of laat in aanraking met ‘Brusselse wetgeving’ (eigenlijk EU-regelgeving), die in Nederland vertaald wordt naar Nederlandse regels of wetten. Wat is dan ‘dat Brussel’, wat en hoe gebeurt daar? De Brusselreis van Logeion geeft daar antwoord op en ja, waar beter dan in de mooie stad Brussel, waar het Europees Parlement vergadert en waar de Europese Commissie (het Dagelijks Bestuur van Europa, zogezegd) de kantoren heeft. Je krijgt dus op locatie een mooi inkijkje door de mensen die daar werken.”

Hoe ziet het programma eruit, kan je een tip van de sluier oplichten?
Michiel: “Het programma, en daar mogen we best trots op zijn, omvat alle aspecten van de Europese besluitvorming en de Europese democratie. Met inhoudelijke sprekers vanuit de Europese Commissie, communicatiecollega’s werkend voor het Europees Parlement, een prominent Europees Parlementslid, tot en met woordvoerders van de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland (‘de Nederlandse ambassade bij de EU’). Het is een afwisselend programma, compleet met een typische Breakfast Meeting en ‘Dîner changé professionnel.”

Wat mis ik als ik thuisblijf?
Klasja: “Kennis, informatie, nieuwe contacten en inzichten. En een extreem volgepakte, maar leuke trip.” Michiel: “Waarom zou je thuisblijven als je als lid van Logeion zo’n mooi reisprogramma in de schoot geworpen krijgt? In alle ernst, je mist als communicatieprofessional de mogelijkheid om direct bij een bron van Europese informatie en kennis te zijn, vragen af te vuren op experts en we hebben natuurlijk ook goede gesprekken met andere communicatieprofessionals.”

Wat zei een deelnemer over de studiereis in 2019? “Het smaakte zonder meer naar meer en ik kan deze trip alle communicatieprofessionals aanraden. Het zet communicatiezaken in een ander, breder, interessanter perspectief”, aldus Marjan Jansen Maneschijn.

Kan ik mij nog aanmelden?
Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden, want deze reis zit vol. Maar niet getreurd, in 2021 reizen we weer naar Brussel.

« Terug

Reacties op 'Logeion klaar voor vertrek naar Brussel!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.