Wat heb jij nodig na 1 oktober?

Question mark 705x220.jpgdonderdag 06 augustus 2020 10:37

Vanaf half mei is de lockdown langzaam maar zeker opgeheven voor het merendeel van de bedrijven. Gelukkig zijn inmiddels heel veel zelfstandigen weer aan het werk, maar anderen zitten ook nog werkloos thuis. Voor de lange termijn verwachten veel zelfstandigen dat het aantal opdrachten zal verminderen. Op dit moment stijgt het aantal besmettingen weer en wat zal dit gaan betekenen voor de zelfstandig ondernemers?

Door Platform Zelfstandig Ondernemers (PZO)

Klankbordgroep

Platform Zelfstandig Ondernemers (PZO) is een vereniging van, voor en door zelfstandig ondernemers. En sinds het begin van de coronacrisis maakt PZO deel uit van de klankbordgroep van het ministerie van SZW, samen met FNV Zelfstandigen, MKB-Nederland, ONL, VNO-NCW en ZZP Nederland. In dit overleg zijn door PZO de signalen van de zelfstandigen naar voren gebracht om de noodmaatregelen zo goed mogelijk te laten aansluiten op dat wat de zelfstandigen nodig hebben. Het steunpakket in zijn huidige vorm loopt af op 1 oktober. Momenteel is PZO nu met SZW in gesprek over hoe de zelfstandigen na 1 oktober verder kunnen.

Perspectief

Met de stijgingen van het aantal besmettingen op dit moment, blijkt dat we niet zomaar van het virus af zijn. PZO zet zich continu in om zelfstandig ondernemers de mogelijkheden te bieden om zich in hun ondernemerschap te ontwikkelen en er voor te zorgen dat ze op een duurzame manier kunnen blijven doen wat ze steeds met veel hartstocht en inzet doen. Veel ondernemers hebben zich aan de nieuwe omstandigheden aangepast. Maar ook veel ondernemers hebben echter nog een vorm van ondersteuning nodig. Dit kan gaan om hulp bij het aanpassen van het businessmodel, bijscholing of omscholing of wellicht coaching om de toekomst met vertrouwen tegemoet te gaan. Het is belangrijk om te weten wat jou helpt om (weer) in je eigen inkomen te voorzien.

Vragenlijst

De vraag is hoe ondernemers verder moeten nu de coronamaatregelen afnemen, maar niet geheel verdwijnen. Daarom heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met PZO en andere ondernemersorganisaties het initiatief genomen om te vragen hoe jij er voor staat op 1 oktober 2020. Vul jij ook de vragenlijst in? Deze kan geheel anoniem worden ingevuld en kost slechts 5 minuten. Alvast veel dank voor je hulp!

« Terug

Reacties op 'Wat heb jij nodig na 1 oktober?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.