Centrum Strategische Communicatie heeft nieuwe partner: TenneT

Brug met logo TenneT 705x220.jpgdinsdag 21 juli 2020 11:58

Netbeheerder TenneT heeft zich als nieuwe Partner aangesloten bij het Centrum Strategische Communicatie (CSC) van Logeion. Samen met ruim twintig andere Partners van het CSC en bijna twintig Vrienden van het CSC ondersteunt TenneT onder andere de Leerstoel Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en maken ze wetenschappelijk onderzoek naar (strategische) communicatie vanuit het CSC mogelijk.

Door de redactie

TenneT heeft als belangrijkste taken het verzorgen van transportdiensten, het verzorgen van systeemdiensten en het faciliteren van de energiemarkt. Zij streven ernaar om een betrouwbare en ononderbroken levering van elektriciteit in hun hoogspanningsnet te garanderen voor ongeveer 42 miljoen mensen. Koenraad van Hasselt, Associate Director Public Affairs & Communications bij TenneT, ziet het partnerschap als een versterking van de organisatie: "Met haar basis in Nederland en Duitsland speelt TenneT een belangrijke rol in de Europese energietransitie. Met een nieuwe belofte 'Lighting the way ahead together' nodigt TenneT partners uit om samen de energietransitie te realiseren. Daarvoor gaan we graag de dialoog aan met partijen op locaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau en trekken we graag lering uit de nieuwste wetenschappelijk inzichten op het gebied van stakeholder engagement en corporate positionering. Het partnerschap met het Centrum Strategische Communicatie geeft ons toegang daartoe."   

"Het is heel mooi om te zien dat het Centrum Strategische Communicatie (CSC) nu ook door TenneT wordt gesteund", aldus André Manning, directeur van Logeion. "Het is in mijn ogen een (h)erkenning van de goede initiatieven die binnen het CSC worden ontwikkeld om de brug tussen communicatieonderwijs -en wetenschap en de praktijk vorm te geven. We zijn natuurlijk hartstikke blij met TenneT als nieuwe partner en dit biedt weer extra mogelijkheden om het communicatievak verder te ontwikkelen, samen met de steun van de andere Partners van het CSC." 

Partners van het Centrum Strategische Communicatie
Het CSC is een niet-fysiek platform van Logeion dat de verbinding tussen communicatiewetenschap en -praktijk aanjaagt. Als Partner van het CSC verkennen onderzoekers en docenten van universiteiten, hogescholen, particuliere onderwijsinstellingen en strategische communicatieprofessionals elkaars werkterrein. Ook delen ze kennis met elkaar en ontwikkelen samen relevante onderzoeksvragen. De verdieping en verrijking die deze ontmoetingen tussen wetenschap en praktijk opleveren, geven richting aan de verdere positionering en professionalisering van het vak communicatie. Door de activiteiten van het CSC wordt het (strategische) communicatievak naar een hoger niveau gebracht.

Op de website van het Centrum Strategische Communicatie vind je meer informatie over het CSC en kun je ook alle andere Partners van het CSC bekijken. Heb je interesse om het CSC en de Logeion-leerstoel ook te ondersteunen? Download de flyer voor meer informatie of neem contact op met partnerships@logeion.nl.

« Terug

Reacties op 'Centrum Strategische Communicatie heeft nieuwe partner: TenneT'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.