Een terugblik op een humoristische bijeenkomst bij Boom Chicago

BoomChicago_705x220.pngdonderdag 06 februari 2020 09:50

Afgelopen donderdag vond op een bijzondere locatie in Amsterdam een Logeion-bijeenkomst plaats die anders was dan andere bijeenkomsten. In het theater van Boom Chicago aan de Rozengracht, ging het over de relatie tussen humor en communicatie. Onze bijzonder hoogleraar Christian Burgers trapte af waarna Bart Veilbrief en Sebas van der Sangen, twee collega’s van het communicatieteam van de gemeente Amsterdam, op beeldende (en Amsterdamse) wijze vertelden hoe zij humor gebruiken in hun communicatie naar de inwoners van onze hoofdstad.

Door de redactie

Verschillende voorbeelden uit de praktijk kwamen voorbij, waarbij zowel succesvolle als minder geslaagde acties en campagnes voorbijkwamen. De middag werd afgesloten door de stand up comedians van Boom Chicago. Zij hadden speciaal voor Logeion een 45 minuten durend programma geschreven waar het communicatievak op een mooie en interactieve manier een spiegel werd voorgehouden. Met name de roast, waarbij senior communicatieadviseur Herman en zijn junior medewerker Sanneke met elkaar in de clinch gingen, was duidelijk herkenbaar voor de mensen in de zaal. En niet alleen in de zaal, maar ook na afloop. Tijdens de afsluitende borrel werd daar nog hartelijk om gelachen.

Dat het een succes was, bleek ook uit een reactie van een van de deelnemers. Zo vertelt Guido Jansen, ambassadeur van Logeion: “De sessie was erg leuk. Ik vond de praktische voorbeelden die werden gegeven door de gemeente Amsterdam erg herkenbaar en waardevol. Zo hebben ze een aantal voorbeelden aangehaald uit het dagelijks leven met anekdotes over interne en externe gebeurtenissen. En wat betreft humor en communicatie; dat is natuurlijk best een lastig onderwerp. Want hoe verpak je een serieuze boodschap met humor? De acteurs van Boom Chicago hebben daar goed over nagedacht en het op een leuke interactieve manier aangepakt. Het werd hierdoor voor de bezoeker een leuk uitje met een educatief karakter wat natuurlijk ook genieten is.”

En op Twitter werden er enthousiaste reacties gedeeld:

Twitter-Boom_Chicago.png

« Terug

Reacties op 'Een terugblik op een humoristische bijeenkomst bij Boom Chicago'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.