Het morele dilemma mag je laten zien

Moreel dilemma ethiek 705x220.jpgmaandag 11 november 2019 15:15

"Twijfelen mag, aarzelen niet", stelt burgemeester van Meierijstad Kees van Rooij in een interview in het vakblad C dat op 13 december zal verschijnen. Van Rooij gaat in C in op het morele dilemma. "Elke bestuurder komt weleens voor een dilemma te staan", vertelt de burgemeester in zijn werkkamer in Veghel. Hier staat het stadhuis van fusiegemeente Meierijstad. "Dat zijn onderwerpen waarin de keuze die je moet maken niet zwart of wit is, maar daar ergens tussenin ligt. En wat doe je dan?"

Door de redactie

"Het zijn besluiten waarbij je een morele keuze moet maken. En waarop jouw persoonlijkheid en de levenservaring die je hebt, van invloed zijn. Ik ben ervan overtuigd dat je kunt laten zien dat je de keuze, waarvoor je staat, lastig vindt maar dat je toch moet kiezen. Dat hoort nou eenmaal bij je rol als bestuurder. Laat daarbij je menselijkheid zien, laat zien voor welk dilemma je staat en waarom je kiest voor die ene optie en niet voor de andere. Het maakt je sterker als je laat zien dat je alle voors en tegens afweegt."

Kees van Rooij staat uitgebreid stil bij het morele dilemma in een interview in de laatste editie van ons vakblad C van 2019. Daarnaast vindt er ook een symposium plaats over dit onderwerp in gemeente Meierijstad. Ook daar staat het gesprek over het morele dilemma, een gesprek dat maar zelden in de openbaarheid gevoerd wordt, centraal. Naast burgemeester Kees van Rooij, spreken onder andere ook Guido Rijnja en denker des vaderlands Daan Rovers op het congres – woensdag 27 november van 13.30 tot 17.00 in theater De Blauwe Kei in Veghel. Voor meer informatie, ga je naar de website van het symposium.

« Terug

Reacties op 'Het morele dilemma mag je laten zien'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.