PubCom19: een inspirerende middag met een sterk programma

PubCom19 plenaire zaal 705x220.jpgdonderdag 31 oktober 2019 17:30

Op 31 oktober was PubCom19, het Nationaal Congres Publieke Communicatie. Deelnemers waren zeer enthousiast over het congres. "Wat een mooie en sterke inhoud." "Gaaf, inspirerende sprekers en ik kreeg tranen in mijn ogen van een aantal verhalen over het thema polarisatie." "Geweldige workshops, mooie cases die wat mij betreft allemaal hadden mogen winnen." "Wat een geweldige sfeer en een goede plek om andere collega’s en vakgenoten te zien." Dit is enkel een kleine selectie quotes van deelnemers van PubCom19.

Door de redactie

Bijna 250 communicatieprofessionals reisden af naar Bussum voor een programma boordevol inspirerende sprekers en workshops. Net als vorig jaar was de leiding van de middag in handen van dagvoorzitter Inge Wallage. Friso Fennema, directeur Communicatie Ministerie Infrastructuur en Waterstaat, trapte de middag af met een keynote waarin hij sprak over de rol die communicatie speelt bij polarisatie. In 2001 heeft Jacques Wallage, die vorig jaar ook op het congres sprak, gepleit om communicatie het hart van overheidsbeleid te maken. Tijdens PubCom19 vond Friso dat we nog een stap verder moeten gaan en deed een oproep om communicatie het hart van de samenleving te maken.

Daarna was het de beurt aan drie 'leading ladies' met ieder een korte lezing over hun kijk op polarisatie. Froukje de Jonge zullen we voor altijd herinneren als de burgemeester van het bankje in Stadskanaal, Fidan Ekiz ging in haar bijdrage in op de rol van haar vader in haar strijd tegen polarisatie en onderzoekster Hanneke Felten dartelde over het podium terwijl ze ons met de neus op onderzoeksfeiten drukte. Hierna gingen ze met elkaar en jou in discussie over het onderwerp polarisatie. Iedereen verdeelde zich vervolgens over verschillende inspiratiesessies en workshops van onder andere verschillende partners en de vijf finalisten van de Galjaardprijs 2019.

Tot slot kwamen alle bezoekers weer samen voor een inspirerend interview met Shada Islam en tenslotte het spannende moment: de uitreiking van de Galjaardprijs 2019. Guido Rijnja stond stil bij de creativiteit en variëteit van de inzendingen. Hij benadrukte dat deze inzendingen laten zien dat communicatie een zeer belangrijke rol speelt in de publieke sector. De publiekslieveling werd, met 38 procent van de stemmen, het project 'Bring Back The Youth (#BBTY). De jury was het unaniem eens en reikte de Galjaardprijs 2019 uit aan het project ‘We Live Here’ van de gemeente Amsterdam. Na het officiele gedeelte was er natuurlijk nog voldoende tijd om te netwerken met oude en nieuwe bekenden.

De middag is samengevat door Videonieuwsbericht in onderstaande video, bekijk hem snel! « Terug

Reacties op 'PubCom19: een inspirerende middag met een sterk programma'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2019 > oktober

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.