6 praktische tips van de Bex*Impact Academy

Bex Impact Academy1 705x220.jpgdinsdag 29 oktober 2019 16:59

Op 7 november opent Bex*communicatie de deuren van de Bex*Impact Academy. Serge van Rooij, partner bij Bex* en verantwoordelijk voor de Academy: "Met onze trainingen en een-op-eencoaching zorgen wij dat leiders, communicatieprofessionals en andere boegbeelden impact hebben op belangrijke momenten. Denk aan een interview, persconferentie, pitch of talk." Impact is namelijk niet één 'ding'. Het is vaak een optelsom van kleinere vaardigheden. Speciaal voor Logeion deelt Bex* een aantal kleine tips met een groot effect.

Door de redactie

Serge vervolgt: "We verzorgen al ruim 20 jaar trainingen en coaching voor gerenommeerde opdrachtgevers die ze zeer goed beoordelen. Met onze Bex*Impact Academy voegen we extra beleving toe. We beschikken nu namelijk over een eigen trainingsgang met een minitheater (met 27 zitplaatsen), een radio-/podcaststudio en twee televisiestudio’s. Deze realistische leeromgeving vergroot het effect van een training. Hiermee onderscheiden we ons in de markt en laten we zien dat we persoonlijke communicatievaardigheden heel serieus nemen. Vandaar ook een eigen naam: Bex*Impact Academy. Uiteraard wel onder de vlag van Bex*communicatie." De trainers en coaches van de Bex*Impact Academy delen zes kleine tips, met groot effect:

1 - Hoe vaak gebruik jij 'eigenlijk' eigenlijk?
Vermijd woorden als 'eigenlijk', 'misschien', 'best wel', 'denk ik' en alles wat eindigt op '–tje' (bijvoorbeeld ideetje, plannetje en conceptje). Dat zijn geen woorden waarmee jij overtuigt. De meeste mensen doen dit eigenlijk best wel een beetje onbewust of zo.

2 - Help! Waar laat ik mijn handen?
"Praat minder met je handen." Deze 'tip' horen we gemiddeld één keer per maand van een deelnemer die aan een training meedoet. Altijd is de observatie goed (je komt te druk over), maar de oplossing is verkeerd. De onrust die het publiek ervaart, komt doordat je niet stevig op twee voeten staat. Daardoor ga je wiebelen, schuifelen of van het ene been op het andere wippen. Als je goed op twee benen staat, zijn pratende handen juist een enorme toevoeging. Dus als iemand tegen je zegt dat je te druk bent met je handen, check dan je voeten.

3 - Stembanden zijn zwembanden
Als je veel spreekt, is het belangrijk om je stembanden vochtig te houden. Drink dus voldoende water of kruidenthee met gember en/of salie. Let op! Als je morgen een belangrijke presentatie hebt, moet je vandaag al extra water, thee of sap drinken.

4 - Praat jij (te) snel? Deze snelle tip helpt
Snelle praters rollen door hun enthousiasme van de ene zin in de andere. Alsof ze geen punten, maar komma’s gebruiken. Als je bewust punten zet, dan krijg je vanzelf kortere zinnen met een duidelijk einde. Dan is dat hoge tempo ineens geen probleem meer.

5 - Checklist als voorbereiding op een interview:

  1. Wat wil de journalist?
  2. Wat is jouw doel? Wat wil je bereiken?
  3. Welke kernboodschap past daarbij? (Vraag je af: wat zou de ideale kop zijn?)
  4. Met welke feiten en voorbeelden ga je de kernboodschap aankleden?
  5. Welke vragen krijg je liever niet? En wat ga je antwoorden als je ze wel krijgt?  

6 - Ga je storytelling toepassen?
Zorg voor een relevant conflict of probleem. Het mag niet allemaal vanzelf gaan. Dan wordt het namelijk een oersaai verhaal.

Meer praktische tips?
Stuur een mailtje met 'gratis tips' naar: info@bexcommunicatie.nl. Je ontvangt dan elke maand praktische tips om meer impact te maken.

« Terug

Reacties op '6 praktische tips van de Bex*Impact Academy'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2019 > oktober

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.