Eerste sprekers van het Nationaal Congres Publieke Communicatie zijn bekend!

PubCom19 keynotes 705x220.jpgdonderdag 19 september 2019 10:30

Hanneke Felten (onderzoeker bij Movisie), Froukje de Jonge (waarnemend burgemeester Stadskanaal) en Fidan Ekiz (journaliste) zijn de eerste drie sprekers van het Nationaal Congres Publieke Communicatie 2019 (PubCom19). Op 31 oktober zullen zij op het hoofdpodium in korte keynotes hun kennis, inzichten en ervaringen over en met polarisatie delen. Ieder met een eigen unieke invalshoek. De twintigste editie van het congres staat namelijk in het teken van het thema polarisatie en de rol van de communicatieprofessional.

Door de redactie

Hanneke Felten
Hanneke houdt zich intensief bezig met de vraag: wat werkt om effectief vooroordelen, stereotypen en discriminatie te verminderen? Hierbij is ook aandacht voor onbewuste vooroordelen en stereotypen die invloed uitoefenen op onze dagelijkse, maar ook onze zakelijke communicatie. Als onderzoeker en projectleider bij Movisie en het Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS) stuurt ze een team van onderzoekers aan op de thematiek. Samen doen zij onderzoek naar hoe je stereotypen en vooroordelen kunt verminderen. Zij adviseren professionals in de sociale en publieke sector.

Fidan Ekiz
Fidan is opiniemaker, journaliste, presentatrice en documentairemaker. Ze maakte in 2016 de zesdelige documentaire 'De Pen & Het Zwaard' over de persvrijheid in zes zeer uiteenlopende landen. Ook werkte ze onder andere als correspondent namens RTL Nieuws, de kranten van de Geassocieerde Pers Diensten in Istanboel en was redacteur bij Pauw & Witteman. Als geen ander kent ze vanuit deze (internationale) ervaring de rol en de invloed van de media. Als opiniemaker spreekt zij zich uit over onderwerpen die de samenleving verdelen. In welke mate werkt dat polariserend? En hoe probeert zij juist bruggen te slaan? Vanuit haar persoonlijke ervaring onder meer met issues in de Turkse gemeenschap en integratie in de Nederlandse samenleving, geeft zij haar kijk op het thema.

Froukje de Jonge
Froukje is sinds september 2018 waarnemend burgemeester van de gemeente Stadskanaal. Zij was eerder fractievoorzitter van het CDA in de raad van Almere waar zij wethouder en locoburgemeester was met in haar portefeuille onder andere: participatie, vluchtelingenopvang, Werk en Inkomen, huiselijk geweld en Veilig Thuis. Vanuit haar rol als bestuurder deelt zij haar ervaring uit de praktijk. Zo vertelde De Jonge eerder in Vakblad C: "Polarisatie kan een ernstige ontwrichtende werking hebben op onze samenleving. Ik zie het in mijn gemeente waarbij de komst van 45 windmolens leidt tot zulke sterke voor- en tegenstanders dat er geen enkele ruimte meer is voor een gesprek. Mijn ervaring is dat het begint met écht luisteren, je positie eerlijk delen en waarden met elkaar uitwisselen. Als bestuurder moet je echt snappen waar het om gaat en de bezwaren serieus nemen. Meer dan om juridische procedures, gaat het om houding en gedrag. Start een proces waar mensen een duidelijk platform hebben voor hun zorgen en interactie mogelijk is. Waarbij vanaf het begin voor mensen duidelijk is waarop en hoe ze invloed kunnen uitoefenen. Dat vraagt dus wel om investeringen. Ik vind dat wij alles op alles moeten zetten om mensen tegemoet te komen. En geef het gewoon toe als je iets niet goed hebt gedaan."

Nog meer inspiratie tijdens de sub-sessies
Naast deze sprekers op het hoofdpodium zullen binnenkort nog andere keynotes bekend worden gemaakt. Daarnaast zijn er na de keynotes verschillende workshops en inspiratiesessies te volgen, van onder andere de vijf finalisten voor de Galjaardprijs 2019. Deze Galjaardprijs 2019 wordt tijdens het congres ook uitgereikt aan het meest inspirerende, innovatieve en impactvolle communicatieproject in het publieke domein. Bekijk meer informatie over het programma én tickets of over de Galjaardprijs 2019.

« Terug

Reacties op 'Eerste sprekers van het Nationaal Congres Publieke Communicatie zijn bekend!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.