De zomer van: Eric Lagerwey

Zomerrubriek Eric Lagerwey1 705x220.jpgdonderdag 05 september 2019 10:08

In de eerste editie nodigde Jeroen Koedam Eric Lagerwey uit om mee te doen aan de zomerrubriek. We wisten niet dat Eric op dat moment genoot van een idyllische vakantie in Frankrijk en Italië. Daarom sluit Eric, woordvoerder en issuemanager bij Rabobank, de zomerrubriek van dit jaar af en vertelt hij over een wel heel bijzondere vakantie, zijn grote voorbeeld en plannen voor het najaar.

Door de redactie

Wat waren jouw plannen voor deze zomer?
"Met het gezin en vrienden heb ik genoten van een vakantie in Italië en Frankrijk. Toerend met een camper door het prachtige Piëmonte (de lekkerste gerechten en wijnen vind je daar!), waarna we  langzaam doorreisden naar Zuidwest-Frankrijk. Daar wonen vrienden van ons die tien jaar geleden zijn geëmigreerd. Eén of twee keer per jaar zien we elkaar, praten we bij, spelen we Scrabble, koken we lekkere gerechten en bezoeken we lokale Franse markten en dorpsfeesten. Helaas schrijf ik dit in de verleden tijd, want de vakantie is alweer voorbij."

Wat is jouw meest bijzondere vakantie ooit geweest?
"In een camper samen met Anne-Marijn door Amerika trekken. Het werd helemaal bijzonder toen we op 9/11 ’s ochtends wakker werden op onze voorlaatste reisdag en we van dichtbij het verdriet van Amerika mee mochten maken en hoe angstig de Amerikanen waren voor wat er mogelijk nog te wachten stond. Het leverde ons een kleine bonusweek vakantie op in San Francisco waar we aanvankelijk maar moeilijk van konden genieten. Ook wij wisten niet hoe veilig we waren en wat er zou gebeuren. Elke dag belden we of er al een vliegtuig mocht vertrekken."

Welk communicatieboek en/of podcast gaat mee op vakantie en waarom?
"Geen! Het mooiste boek dat ik deze vakantie heb gelezen is ‘Otmars zonen’ van Peter Buwalda. Prachtig hoe hij je als lezer met prachtige taal weet mee te nemen in de levens en geschiedenis van anderen. Ik hoop dat het tweede deel van de trilogie eerder dan de zomer van 2020 verschijnt."  

Wie is jouw communicatievoorbeeld en waarom?
"Echte voorbeelden heb ik niet, maar ik geniet elke keer weer van de manier waarop mijn tennisidool Roger Federer pers en publiek te woord staat. Uit alles kun je aflezen dat hij volkomen geaard en echt is. Volkomen zichzelf, of hij nu heeft gewonnen of verloren. Er zijn ook nooit excuses als hij een pot heeft verloren. Het zijn niet de wind of een pijnlijke pols die hem parten speelden. Nee, de tegenstander was volgens hem die dag gewoon beter."

Wat zie je als kans in jouw werk en/of in het communicatievak dit jaar?
"Sinds 2013 ben ik werkzaam bij Rabobank. In mijn huidige functie ben ik woordvoerder en issuemanager. Daarbij zet ik mijn interne en externe netwerk in om het verhaal van Rabobank te vertellen en daarmee de reputatie te versterken. Onderdeel daarvan is het organiseren, adviseren en begeleiden van woordvoering voor en mediaoptredens van leden van de groepsdirectie en directieleden. Hiermee heb ik een actieve rol in het reputatie- en issuemanagement van de bank. Dit niet alleen naar pers en media, maar naar een breder palet aan stakeholders. In deze functie heb ik de kans om te bouwen aan de reputatie van de bank. Kansen zijn er genoeg, omdat we als bank met coöperatieve roots een bijdrage willen leveren aan welzijn en welvaart in Nederland en aan het duurzaam voeden van de wereld. Deze ambitie nastreven in een tijd waarin banken onder een vergrootglas liggen en zich niet altijd van hun beste kant hebben laten zien, is een uitdaging."

Op welk gebied of thema wil jij je de tweede helft van het jaar in gaan verdiepen of ontwikkelen?
"Binnen Rabobank ben ik onlangs naar het Nederlandse bankdomein (particulieren, bedrijven, betalingsverkeer en digitale transformatie) getransfereerd. Dit betekent een investering in nieuwe issues en veel nieuwe contacten. Leuk om weer te bouwen aan een nieuw intern en extern netwerk. De afgelopen week heb ik me daarbij mogen verdiepen in onze dienstverlening aan betaalde voetbalorganisaties, erg leuk!"

Dit was de laatste editie van de zomerrubriek in 2019. Ook Jeroen Koedam, Andrea Dobbe, Bianca Validzic en Nathalie Delorme deelden hun zomer in deze rubriek.

« Terug

Reacties op 'De zomer van: Eric Lagerwey'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.