De zomer van: Nathalie Delorme

Zomerrubriek Nathalie Delorme 705x220.jpgdinsdag 20 augustus 2019 13:37

Veel mensen houden van reizen, mensen ontmoeten en nieuwe culturen ontdekken, zo ook Nathalie Delorme. Maar zij gaat nog net een stapje verder, namelijk met haar vocal groep in de taal zingen van het land dat ze samen bezoeken. Nathalie Delorme is sinds 1,5 jaar zzp'er en werkzaam bij Wit Communicatie, een Amsterdams communicatiebureau gespecialiseerd in draagvlak. Ze vertelt je in deze zomerrubriek over haar reiservaringen en geeft een kijkje in haar professionele uitdagingen voor de rest van het jaar.

Door de redactie

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?
"Wat een tof idee deze zomerestafette, leuk dat je het stokje aan mij doorgeeft Bianca! Ik ben net terug van vakantie. Eerst was ik een week op ons stekkie in Vogelenzang. Ons buitenhuis op de camping. Daarna zijn we twee weken in Noord-Frankrijk geweest. Eerst een week in de prachtige streek Elzas. Een Frans-Duitstalig gebied met mooie gekleurde Duits aandoende huizen, veel wijngaarden en bezienswaardigheden. Daarna zijn we 200 kilometer westwaarts gereden naar een klein dorpje in de Vogezen. Totaal andere omgeving met een prachtig landschap, maar wel veel armoede daar en veel leegstaande oude huizen. Maar wat een rust! Gedurende een wandeling van 5 kilometer kwamen we één auto tegen. Heerlijk om daar de vakantie te eindigen."

Wat is jouw meest bijzondere vakantie ooit geweest?
"Dat zijn er een aantal. En eigenlijk voelen deze als bonusvakanties. Eens in de twee jaar bezoek ik met mijn ‘vocal group’ Angels een festival in het buitenland. Vaak in Oost-Europa. De Angels zingen voornamelijk wereldmuziek. We studeren vooraf een aantal liedjes van het land in. Zo ben ik al in St. Petersburg, Macedonië en Georgië geweest. In Georgië trokken we op met een Georgische zanggroep die geen Engels sprak. Muziek is dan een universele taal. En de reacties van toehoorders als ze horen dat we liedjes in hun taal zingen is zo bijzonder. Naast onze optredens is er natuurlijk ook tijd om iets van het land te zien. Daardoor voelt het als vakantie."

Welk communicatieboek en/of podcast gaat mee op vakantie en waarom? Of welke zou je anderen willen aanraden om deze zomer te lezen of te luisteren?
"In de vakantie lees ik voornamelijk literatuur. Deze zomer heb ik net zoals half Nederland Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeiffer gelezen. Het boek gaat o.a. over het toerismevraagstuk en de impact van toerisme op steden zoals Barcelona, Venetië en Amsterdam. Ik woon zelf in Amsterdam en ben heel benieuwd hoe zich dit de komende jaren hier gaat ontwikkelen."

Wie is jouw communicatievoorbeeld en waarom?
"Gedragswetenschapper Reint Jan Renes vanwege zijn bijdrage aan het communicatievak. Volgen die man!"

En wat zie je als kans/uitdaging in jouw werk en/of in het communicatievak dit jaar?
"Sinds mei werk ik als communicatieadviseur voor de RES Noord-Holland Noord en de RES Noord-Holland Zuid. Na ondertekening van het Klimaatakkoord in het najaar hebben 30 RES-regio’s tot maart 2021 om een Regionale Energie Strategie (RES) te maken. Dat is een document dat beschrijft hoe en waar we duurzame elektriciteit (zon en wind) opwekken en hoe we de warmtetransitie, evenals de opslag en infrastructuur voor energie en warmte, mogelijk maken. Ik werk voor de programmaorganisaties die dit proces faciliteren. Met communicatie ondersteunen we het proces door te verbinden, faciliteren en inspireren. We werken daarbij nauw samen met provincie, gemeenten en waterschappen en betrekken andere sleutelpartijen. Een uitermate boeiende, complexe en relevante opdracht waarin we met communicatie en stakeholdermanagement bijdragen om binnen anderhalf jaar tot vaststelling van de RES te komen in alle betrokken gemeenten en waterschappen. Zowel een kans als een uitdaging wat mij betreft."

In welk gebied of thema wil jij je in de tweede helft van het jaar gaan verdiepen of ontwikkelen?
"Meestal probeer ik één of twee workshops te volgen. Ontwikkelingen op het gebied van gedragsverandering en participatie vind ik interessant, maar ook workshops voor persoonlijke ontwikkeling. En ik ga zeker kijken of ik 31 oktober naar het Nationaal Congres Publieke Communicatie kan!"

« Terug

Reacties op 'De zomer van: Nathalie Delorme'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.