Het Nationaal Congres Publieke Communicatie staat in het teken van polarisatie

Galjaard-2018_705x220.pngwoensdag 07 augustus 2019 11:04

Op donderdag 31 oktober is het Nationaal Congres Publieke Communicatie (de vernieuwde Galjaarddag). Een dag waarin de volledige breedte van de publieke communicatiepraktijk aan bod komt en je leert van én met vakgenoten. De verkoop van Early Bird-kaarten is nu gestart. Dit jaar – de twintigste editie – staat in het teken van polarisatie en de rol van de communicatieprofessional. "Omgaan met polarisatie is misschien wel de belangrijkste uitdaging in het vakgebied", vindt Guido Rijnja, werkzaam bij de Rijksvoorlichtingsdienst en voorzitter van de vakjury Galjaardprijs.

Door de redactie

Guido legt uit: "Polarisatie raakt iedereen wel op een manier en speelt zich af op alle niveaus. Zo ook bij vraagstukken in onze eigen organisatie of omgeving. Het wij-zij-denken benadrukt de uiterste zienswijzen van een vraagstuk dat aan de orde is. Mede gevoed door de media en social media. Maar wie of wat schuilt er achter die tegenpolen? En wat zit er 'tussen'? Dat is de vraag. Dit helder krijgen is van onschatbare waarde. Als communicatieadviseur kun je helpen mensen te laten snappen dat iemand die tegen is, ook voor iets is. En ruimte bieden om mensen een stem te geven en elkaar aan te (durven) spreken. Daar ligt wat mij betreft een grote rol én kracht van de communicatieadviseur."

Ben je werkzaam in het publieke communicatievak? Of kun je wel wat communicatie-inspiratie gebruiken? Koop snel je kaartje voor het Nationaal Congres Publieke Communicatie voordat de Early Bird-actie is afgelopen, want er is maar een beperkt aantal kaarten. Kijk hier als je meer wilt weten over het Nationaal Congres Publieke Communicatie, klik hier als je informatie wilt over de Galjaardprijs en vind hier de longlist voor de Galjaardprijs 2019.

« Terug

Reacties op 'Het Nationaal Congres Publieke Communicatie staat in het teken van polarisatie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.