De zomer van: Bianca Validzic

Zomerrubriek Bianca Validzic 705x220.jpgwoensdag 07 augustus 2019 10:00

Bianca Validzic is communicatieadviseur bij Beaumont Communicatie & Management en is daarnaast voorzitter van de C-day-commissie waar ze samen met een groep enthousiaste Logeion-leden het grootste eendaagse communicatiecongres in Europa neerzet. En daar is zij trots op! In deze editie van de rubriek vragen we Bianca naar haar zomerplannen, inspiratie en uitdagingen.

Door de redactie

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer Bianca?
"Dankjewel Andrea, voor het doorgeven van deze estafette! Ik ben al een weekje naar familie in Kroatië geweest en ga in september en oktober klussen in ons nieuwe huis. We hebben net met de congrescommissie de evaluatie van C-day19 gehad, met een zomerse barbecue. Nu volop weer in de startblokken voor de volgende editie."

Wat is jouw meest bijzondere vakantie ooit geweest?
"Twee jaar geleden ben ik een maand naar Canada geweest. Dat je bij aankomst op de camping een foldertje in je hand gedrukt krijgt met ‘wat te doen als er een beer naast je tent staat’. Niet zoveel, blijkt na het lezen ervan. Maar genoeg prachtige dieren gezien (niet naast onze tent gelukkig). Wat een prachtig land is het. Zo divers, uitgestrekt en ongerept. En vakanties in Sibenik (Kroatië) zijn áltijd bijzonder en een enorme aanrader."

Welk communicatieboek en/of podcast zou je anderen willen aanraden om deze zomer te lezen of te luisteren?
"Ik heb de podcast helemaal ontdekt. Heerlijk om op de fiets of in het ov aan te hebben. De podcasts die in het kader van C-day zijn gemaakt (zie de website van Logeion) kan ik van harte aanbevelen. Het zijn interviews met experts uit het communicatievak, gemaakt door BNR Nieuwsradio. En wil je even wegdromen bij een prachtige Vlaamse tongval? Mocht je ‘m nog niet kennen: Bob, de podcast. Over een dementerende vrouw, die vertelt over haar oude liefde Bob. Een dikke aanrader."

Wat zie je als kans in jouw werk en/of in het communicatievak dit jaar?
"Inhoudelijk gezien gaat de intreding van de nieuwe Omgevingswet mijn werk sterk beïnvloeden. Een heel mooie kans om daadwerkelijk mee te kunnen bewegen met de huidige maatschappelijke veranderingen. De rol van communicatie hierin is meer regisserend van aard. Mijn ambitie is om communicatie en participatie niet als verplicht nummer in te zetten, maar als enorme kans om echt samen beter beleid te maken." 

Welk gebied of thema wil jij de tweede helft van het jaar gaan verdiepen of ontwikkelen?
"Komend half jaar richt ik me inhoudelijk vooral op de nieuwe Omgevingswet, de communicatiekansen die deze biedt. Daarnaast staat er voor mij persoonlijk een lang verwachte verhuizing op het programma. In ons nieuwe huis zal ik ongetwijfeld mijn verf- en klusskills gaan ontwikkelen."

Aan welk Logeion-lid geef jij deze estafette door en waarom die persoon?
"Ik geef het stokje graag door aan Nathalie Delorme, omdat ik haar op C-day19 wel drie keer tegen het lijf ben gelopen, maar steeds druk bezig was met de organisatie om een goed gesprek te voeren."

« Terug

Reacties op 'De zomer van: Bianca Validzic'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.