De zomer van: Andrea Dobbe

Zomerrubriek-andrea.jpgmaandag 22 juli 2019 12:19

Bel je naar Logeion, dan krijg je Andrea Dobbe aan de telefoon. Stuur je een e-mailtje, krijg je vaak een eerste reactie van haar. Ze werkt inmiddels al dertien jaar op het bureau. Andrea is degene op het kantoor die het overzicht houdt, structuur aanbrengt en met haar boeiende verhalen ervoor zorgt dat iedereen aan haar lippen hangt tijdens de lunchpauze. We zouden er een dagelijks nieuwsbericht aan kunnen wijden... Maar voor nu lees je meer over de zomer van 'onze' Andrea.

Door de redactie

Je werkt bij Logeion, in welke functie?
Samen met collega Joke Noortman ben ik de officemanager en algemene vraagbaak van Logeion en onder meer verantwoordelijk voor de ledenadministratie, deelnemersregistratie en alle facilitaire zaken. Ik werk sinds 2006 bij Logeion, net na de fusie tussen VvO en BvC.

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?
Ik ben net terug van bijna 4 weken heerlijk kamperen in Frankrijk en de rest van de zomer ga ik genieten in het centrum van Den Haag en op het strand. Dat er hier aan de kust een verkoelend briesje staat en de eikenprocessierups nog niet voorkomt, zie ik als extra bonus.

Wat is jouw meest bijzondere vakantie ooit geweest?
Mijn vakantie drie jaar geleden, maar helaas niet in positieve zin: ik brak op de camping mijn rechterenkel en kuitbeen en mocht twee weken in een Italiaans provincieziekenhuis verblijven waar alleen de chirurg zelf Engels sprak; een bijzondere ervaring. Twaalf jaar daarvoor heb ik mijn andere enkel gebroken, eveneens tijdens het kamperen in Toscane. Uit bijgeloof houden we het nu maar op Frankrijk; voor mij het ultieme kampeerland!

Welk communicatieboek en/of podcast gaat mee op vakantie en waarom?
Vlak voor mijn vakantie verscheen C nummer drie en die ging natuurlijk mee. Maar verder lees ik eigenlijk geen vakliteratuur op vakantie, wel veel fijne literaire thrillers, bijvoorbeeld die van de onuitspreekbare IJslandse schrijver Arnaldur Indridason, maar er zijn nog veel meer goede Scandinaviërs in het genre.

Wie is jouw communicatievoorbeeld en waarom?
De eerste naam die bij mij opkomt, is Noelle Aarts, voormalig hoogleraar Strategische Communicatie van Logeion. Ik bewonder haar originele observaties, haar duidelijke manier van schrijven en haar unieke uitstraling. Een icoon van het vak en daarbij ook nog ’s erg aardig.

En wat zie je als uitdaging in jouw werk dit jaar?
We proberen de ledenadministratie nog verder te stroomlijnen en allerlei aanmeldprocedures nog eenvoudiger te maken voor onze leden en niet-leden. En natuurlijk blijven we voortdurend werken aan het blij maken en tevreden houden van onze bestaande leden.

Deze zomerrubriek is een estafette. Aan welk Logeion-lid geef jij het stokje door?
Ik geef het stokje graag door aan oud-collega Bianca Validzic: dit jaar is ze de nieuwe voorzitter van de Congrescommissie C-day geworden maar ook moeder van een dochter. Ik ben benieuwd hoe ze dat allemaal weet te combineren!

« Terug

Reacties op 'De zomer van: Andrea Dobbe'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.