Logeion-bestuursupdate | april 2019

Bestuursverslag bestuursvergadering 705x220.jpgdinsdag 30 april 2019 14:00

Woensdag 10 april was het weer zover. De bestuursvergadering vond deze keer plaats bij Marjan Jansen Manenschijn. Het eerste agenda onderdeel is altijd een korte bureau update. Centraal daarin staan de kerngetallen zoals ledengroei, programma-activiteiten en andere aan de website gerelateerde inkomsten, waaronder partnerovereenkomsten en de vacatures.

Door de redactie

Ook in maart is de ledengroei doorgegaan. We hebben onze communicatie richting de leden aangepast en dit lijkt vruchten af te werpen. Onze programma-activiteiten werden in maart heel goed bezocht en ook het aantal communicatievacatures dat op de website wordt geplaatst groeit. We hebben kort een voorstel besproken voor de bezoldiging van bestuur en vraag is aan Robert en André om het voorstel verder uit te werken. Bijkomend voordeel van een bezoldiging, in lijn met de richtlijnen, is dat het veel administratieve rompslomp wegneemt.

C-day19
Het programma van C-day19 krijgt steeds meer vorm. Dertig procent van de kaarten is inmiddels verkocht. De marketing en communicatie rondom C-day zal in de komende periode steeds beter zichtbaar worden. In C, het vakblad voor communicatie, is al een mooi interview te lezen met Patrick Stal, keynote op C-day19.

Folkert en André hebben een contentstrategie gemaakt en dit voorgelegd aan het bestuur. Er liggen legio kansen en uitdagingen rondom de contentstrategie van Logeion. Grootste risico is door te veel zaken tegelijk op te gaan pakken, mooie ideeën in schoonheid sterven. In dit beknopte (concept) plan van aanpak zijn doelstellingen, causaliteiten en stappen beschreven die in de komende periode opgepakt worden. Het bestuur is in grote lijnen eens met voorstel en vraagt om het nog verder uit te werken, met nadruk op continuïteit en eigenaarschap.

Toekomst van de AOP
Tijdens een AOP-vergadering is open en constructief gesproken over het besluit van de aanwezige AOP-leden en de voorzitter om per direct te willen stoppen. De AOP is al langere tijd in gesprek met het AB over hun rol en taken binnen de vereniging, waarbij de wens is uitgesproken te werken met een meer flexibele structuur. Dit is het juiste moment voor vernieuwing, met een focus op de BNP’s. Het AB heeft daarom besloten om de BNP-commissie op interim-basis verder te laten gaan. Op deze manier borgen we het BNP-model op de lange termijn en kan de kennis van de huidige leden worden overdragen. En natuurlijk zijn we dankbaar voor de inzet van de AOP, TCC en BNP in de afgelopen jaren.

Aan het einde van de vergadering is een aantal korte agendapunten behandeld, waaronder de eerdere bezoeken aan NIMA en NCD. We wachten nog op follow up waarbij goed moet worden gekeken naar hoe we hier in onze programmering goed op aan kunnen sluiten. In de gezamenlijke vergadering met het bestuur van Young Logeion zijn we samen een jaarplan 2019/2020 aan het maken. Tenslotte is aandacht besteed aan een recent initiatief van Commtop en ZZP-Nederland om een nieuwe vereniging voor communicatieprofessionals op te richten. Het besluit is om daar gepast op te reageren, waarbij we uitgaan van eigen kracht en propositie.

« Terug

Reacties op 'Logeion-bestuursupdate | april 2019'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2019 > april

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.