Eerste webinar van Logeion en CCPR, Surinaamse beroepsorganisatie voor communicatie, is een feit

CCPR webinar 705x220.jpgdinsdag 16 april 2019 12:12

Op 5 en 6 april 2019 kreeg de samenwerking met het Surinaamse Centrum voor Communicatie & Public Relations (CCPR) een concrete invulling door het organiseren van een tweedaagse training in Suriname. Logeion verzorgde hiervoor een webinar en dat is een mooie eerste stap om een dialoog tussen Surinaamse en Nederlandse communicatieprofessionals op gang te brengen.

Door de redactie

Het was voor beide landen een primeur en een uitdaging. Zou het lukken om een webinar te organiseren vanuit Nederland? Rekening houdend met het tijdsverschil van 5 uur – in Suriname is het 5 uur vroeger- en geen stabiele internetverbinding, want het komt nogal eens voor dat de stroom uitvalt in Suriname. Maar een andere vraag was ook: sluit de inhoud van het webinar wel aan bij de verwachtingen van de communicatieprofessionals in Suriname?

Webinar en training
Door een gezamenlijke inspanning van André Manning, directeur van Logeion, Angela van der Kooye, voorzitter van CCPR en Joyce van Horn, senior communicatieadviseur is alles op alles gezet om de tweedaagse training vorm te geven. En met succes, want de deelnemers waren laaiend enthousiast. Een webinar als onderdeel van een tweedaagse face- to-facetraining heeft goed uitgepakt. Een mooi voorbeeld hoe 'blended learning' heel goed kan werken, ook 'overseas'. Er ontstonden interessante discussies die nieuwe inzichten opleverden. Het twee uur durende webinar met aansprekende voorbeelden uit de praktijk waren 'eye openers' en gaven de deelnemers tools die ze meteen ook in hun eigen werk  kunnen toepassen. Je kunt het webinar 'Het ontwikkelen van een gedegen communicatiestrategie' nog terugkijken.

De Surinaamse communicatieprofessionals werkzaam bij een bank, de overheid, een training & consultancy bureau en een verhuurbedrijf van kantoorunits, leerden een gedegen communicatiestrategie te ontwikkelen en een communicatieplan op te stellen. De deelnemers kenden elkaar niet toen ze aan de training begonnen. Na de training gingen ze als een hechte groep weer naar huis met een certificaat. De voorbereiding en de eerste trainingsdag werden vastgelegd in twee korte filmpjes die verspreid zijn op LinkedIn en Facebook zowel in Suriname als in Nederland. Deze filmpjes werden in korte tijd ruim 2.000 keer bekeken. Ben je benieuwd naar de video's? Bekijk ze hier!

« Terug

Reacties op 'Eerste webinar van Logeion en CCPR, Surinaamse beroepsorganisatie voor communicatie, is een feit'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2019 > april

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.