Wil jij een actieve rol hebben in de vereniging?

Gezocht-Vacature-705x220.jpgdinsdag 08 januari 2019 17:00

Vanwege de groei en onze grote ambities voor 2019, is Logeion op zoek naar leden die zich actief willen inzetten voor de vereniging. Wil jij bijvoorbeeld bijdragen aan hét grootste communicatiecongres van Nederland? Voor C-DAY19 zijn we op zoek naar een lid voor de congrescommissie. Of ben jij helemaal thuis in het vakgebied Corporate communicatie of Publieke communicatie? Deze vakgroepen zijn op zoek naar leden die hun kennis en expertises in willen zetten voor de vereniging. Tenslotte doen we nog oproep naar creatief schrijftalent voor de redactie van vakblad C! Meer weten over een van deze rollen? Lees snel verder.

Door de redactie

Congrescommissie C-DAY zoekt nieuwe leden
Van het vak, voor het vak: dat is C-DAY van Logeion! Dit jaar bezochten meer dan 700 communicatieprofessionals het jaarlijkse Logeion-congres. C-DAY groeit en blijft zich vernieuwen. Daarom zoeken we nieuwe leden voor de congrescommissie. De congrescommissie is een goed geoliede machine die met veel plezier invulling geeft aan het congres. Dit doen we samen met het programmabureau van Logeion en een extern evenementenbureau. En misschien wel met jou?

Wat doe je als lid van de C-DAY Congrescommissie?

  • invulling geven aan het inhoudelijke programma (bepalen onderwerpen en sprekers);
  • benaderen, vastleggen, briefen en begeleiden van sprekers;
  • opstellen en (mede)uitvoeren van de strategie voor werving deelnemers
  • redactioneel bijdragen aan interviews met sprekers;
  • elke zes weken 's avonds overleg in Den Haag op het Logeion-bureau.

Wat vragen we van jou?

  • veel ervaring in het communicatievak;
  • een groot netwerk met potentiële sprekers;
  • kennis van ontwikkelingen en trends in het vak;
  • congrescommissielid ben je niet voor even: je 'tekent' voor tenminste 2 jaar;
  • enkele uren per week (flexibel) beschikbaar, vooral in de avond.

Gezien de huidige samenstelling en ambities van C-DAY nodigen we expliciet vakgenoten uit die werkzaam zijn in het bedrijfsleven. Heb jij frisse ideeën, goede contacten en communicatiekracht? En kun jij tenminste twee jaar actief zijn in een vrijwilligersfunctie in de congrescommissie? Stuur dan een mail met korte motivatie naar info@logeion.nl en wji nemen zo snel mogelijk contact met je op! 

(Online) redactie/vakblad C is op zoek naar creatieve (schrijf)talenten
Heb jij een vlotte pen en wil je (opiniërende) artikelen of blogs schrijven voor het vakblad C en/of de website die gericht zijn op vakinhoudelijke informatie? Wie we zoeken: iemand met een vlotte pen en een grote interesse in de ontwikkelingen van het vak heeft. Iemand die graag wil schrijven om zo de kennis van vakgenoten op te vijzelen, maar uiteraard ook zijn eigen kennis en netwerk wil uitbreiden. Je kunt ook online content schrijven en/of mee werken aan een podcast die we in de toekomst willen maken. Vind jij het leuk om naast je huidige werk een x aantal uur tijd vrij te maken om aan de slag te gaan met alle nieuwe ideeën? Weet jij als een echte netwerker wie een interessant verhaal te vertellen heeft en je vind het leuk om dit idee op poten te zetten en verder uit te werken? Word dan lid van de redactie van vakblad C en (online) redactie!

Je vergadert vier keer per jaar en schrijft in principe ook vier keer per jaar een mooi vakinhoudelijk artikel. Een mooie aanvulling dus op je dagelijkse communicatiewerkzaamheden. Heb je interesse in deze vrijwillige job? Mail vandaag nog een korte motivatie met twee voorbeelden van je werk naar: info@logeion.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Vakgroep Corporate communicatie zoekt voorzitter!
Ben jij onze nieuwe inspirator?
Ben jij een communicatiestrateeg die het waardevol vindt om met vakgenoten samen te werken en ideeën tot uitvoering te brengen? Dan is de rol van voorzitter van de vakgroep Corporate communicatie mogelijk iets voor jou. De vakgroep Corporate communicatie vervult een expertfunctie op het gebied van corporate communicatie en positioneringsvraagstukken binnen Logeion. Dit doet de vakgroep met kennisuitwisseling en ontwikkeling van programmering voor Logeion. Positionering van het vak is een belangrijke pijler in het beleid van de vereniging. Doel is een sterk beroepsprofiel, een trotse beroepsgroep, een maatschappelijk relevant en een professionele vrijwilligersorganisatie. De vakgroep Corporate communicatie wil hier een actieve rol in vervullen.

Wat ga je doen?
De vakgroep draagt bij aan de vereniging door het organiseren van groepsbijeenkomsten of het  schrijven van een artikel, blog, recensie of whitepaper. De vakgroep komt een aantal keren per jaar bij elkaar en wisselt ervaringen en kennis uit over de boeiende tak van sport: corporate communicatie. Als voorzitter van deze vakgroep ben je een initiator en verbinder en vind je het leuk en belangrijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van het vakgebied. Je bent gek op je vak en deelt je kennis en expertise graag met andere vakgenoten. Je houdt je bezig met de nieuwste trends en ontwikkelingen en neemt het voortouw om  deze samen met je team naar programmering en andere activiteiten voor leden en geïnteresseerden in corporate communicatie.

Loop jij hier warm voor en zet je je energie graag in voor je vak en de vereniging? Stuur dan een e-mail naar carola@stoneislandcommunicatie. De vakgroep Corporate communicatie maakt graag kennis met je!

Vakgroep Publieke communicatie zoekt bestuursleden

De maatschappelijk verandert, de publieke communicatie verandert mee. Hoe? Daar buigt de vakgroep Publieke communicatie zich over. De afgelopen jaren heeft de vakgroep bijeenkomsten georganiseerd over thema’s als: de participatiesamenleving, open overheid en een toegankelijke overheid, samenwerking in het huis Thorbecke en crisiscommunicatie. Bij het organiseren van bijeenkomsten zoeken ze ook vaak andere vakgroepen binnen Logeion op. Daarnaast is de vakgroep nauw betrokken bij de organisatie van het Praktijkcongres voor Publieke communicatie en de Galjaardprijs. 

Wij zijn op zoek naar iemand die in het publieke domein werkt (ministerie, gemeente, provincie of andere publieke instelling) en die zijn of haar sporen binnen de publieke communicatie heeft verdiend. Maar ook iemand die (vrije)tijd heeft om de handen uit de mouwen te steken en het leuk vindt om te organiseren, te communiceren en te coördineren. Word jij hier enthousiast van en wil je meer weten? Neem dan contact op met Logeion via info@logeion.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

 

« Terug

Reacties op 'Wil jij een actieve rol hebben in de vereniging?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.