Ben Tiggelaar: 'Houd je kennis op peil en deel ruimhartig'

Ben-Tiggelaar-foto-Elisabeth-Ismail-705x220.jpgdinsdag 11 december 2018 14:02

Ben Tiggelaar verzorgt op woensdag 6 februari 2019 de Masterclass 'Zo word je een topadviseur!'. Daarin zal hij gedragswetenschappelijke kennis aanhalen, ervaringen delen en veel tijd besteden aan de vraag hoe je deze kennis gaat toepassen. Daar ligt een behoefte van communicatieprofessionals. Hierbij alvast een voorproefje op het interview met Ben Tiggelaar dat in de nieuwe C staat en op 21 december op de mat valt.

Door Sander Grip

"Communicatieprofessionals krijgen niet altijd de plek aan tafel die ze wellicht verdienen. Om dat voor elkaar te krijgen, heb je specifieke vaardigheden nodig. Ik zie dit ook bij andere disciplines die raakvlakken hebben met communicatie, bijvoorbeeld in de HR of in de psychologie. Daarin werken mensen die iets nuttigs te brengen hebben, maar het moeilijk vinden om gehoor te vinden bij degenen die meer naar de 'harde' managementkant kijken."

Wat is de grootste hobbel?
"Je moet vooroordelen en soms ook onbegrip overwinnen. Maar als je de tijd krijgt om iets uit te leggen over het belang van goede communicatie, over een positief klimaat in de organisatie, of over psychologische veiligheid, dan snappen de meer traditionele managers prima waarom het zo belangrijk is. Ze kunnen het relateren aan hun eigen ervaringen. Maar het kost even tijd om dat over het voetlicht te krijgen, om die kennis echt te delen."


De laatste editie van 2018 van vakblad C ligt bij Logeion-leden en abonnees op 21 december op de deurmat. Ontvang je vakblad C nog niet? Word dan lid van Logeion of neem een abonnement op C! Aanmelden voor de Masterclass kan via de website, wees er snel bij want de kaarten gaan hard!

« Terug

Reacties op 'Ben Tiggelaar: 'Houd je kennis op peil en deel ruimhartig''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.