#Nationale vrijwilligersdag

Harry-en-Bartho.jpgwoensdag 05 december 2018 09:43

Vrijdag 7 december was het de Nationale vrijwilligersdag. Wist je dat Logeion een groot aantal actieve leden heeft die zich vrijwillig inzetten voor Logeion én het communicatievak? Zo zitten ze in een bestuur, organiseren ze bijeenkomsten of creëren content. Bedankt aan al deze actieve leden! Zonder deze toppers zou Logeion niet zo een mooie beroepsorganisatie zijn. Trots presenteren we twee van deze toppers, Bartho Boer en Harry Louwenaar, die meer vertellen over hun vrijwillige bijdrage aan Logeion.

Door de redactie

Bartho Boer is één van actieve leden die we graag in het zonnetje zetten. Bartho is al drie jaar voorzitter van de Adviesraad Positionering Vak- en beroepsgroep (APV) en zet zich daarmaast in voor het Centrum Strategische Communicatie (CSC). "Soms help ik ook bij de opzet en organisatie van een bijeenkomst en ik mag een column schrijven in vakblad C.

Waarom vind je het belangrijk om op deze mannier een bijdrage te leveren? 
"Ik vind het belangrijk én leuk om niet alleen in het communicatievak te werken, maar ook aan het communicatievak. Logeion is als beroepsorganisatie een belangrijke plek voor mij om dat te doen; voor je vak te gaan staan."

Wat haal je hier uit en wat levert het op?
"Het levert me vaak leuke gesprekken op, nieuwe ideeën en contacten, maar het maakt je vooral ronder en rijker als professional. Juist in de uitwisseling van kennis, ideeën en inzichten zit voor mij de sleutel om beter te worden in mijn vak, maar ook om bij te dragen aan verbetering van ons vak", aldus Bartho Boer.

Ook Harry Louwenaar in één van de Logeion-helden. Harry is al 18 actief voor Logeion, zo vertelt hij: "Dat gaat al best wel een tijd terug. En met wisselende inzet. Ik denk vanaf 2000 toen we vanuit mijn voormalige bureau Maatschap voor Communicatie regelmatig activiteiten deden met en voor Logeion."

Waarom vind je het belangrijk om een bijdrage te leveren?
"Ik vind het contact met collegaprofessionals leuk en bij Logeion vind ik ook de bijeenkomsten gezellig. Je komt altijd wel bekenden tegen. Maar ik haal er ook vooral inspiratie uit. Zo ben ik een tijdje voorzitter geweest van een Adviesraad, samen met Onno Houtschild. Dat was toendertijd een nieuwe pijler die zich bezighoudt met de positionering van het vak en de beroepsgroep. Een leerzame, leuke en lastige opgave die lange adem vraagt. Ik ben sinds een tijd actief met de themagroep, die zich richt op de kansen die de nieuwe Omgevingswet met zich meebrengt voor communicatieprofessionals. Heel concreet, heel actueel. Het is leuk om met vakgenoten te praten over de manier waarop je tegen je rol aankijkt en hoe je daar invulling aan geeft. Kortom, ik wil graag iets bijdragen aan de ontwikkeling van het vak."

Wat haal je hier uit en wat levert het op?
"Ik vind het leuk om met communicatiecollega’s op te trekken. Zeker nu ik al bijna drie jaar als zelfstandig professional door het leven ga, vind ik het fijn om ook in Logeion-context mensen te ontmoeten. Inspiratie en plezier. En leuk ook om met de vakgroep te gast zijn bij uiteenlopende overheden die allemaal druk zijn met de voorbereiding op die nieuwe Omgevingswet", aldus Harry Louwenaar.

We kunnen niet alle actieve leden in het zonnetje zetten, maar wat zijn we blij met jullie inzet voor Logeion én het communicatievak, bedankt allemaal! We proosten graag met jullie op de Nieuwjaarsborrel op 10 januari. Aanmelden kan hier.

« Terug

Reacties op '#Nationale vrijwilligersdag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.