Logeion stopt met certificering van communicatieopleidingen

Ondertekenen-of-schrijven-705x220.jpgdinsdag 27 november 2018 15:08

Het AB van de vereniging heeft besloten om definitief te stoppen met de certificering van communicatieopleidingen. Er is vanuit de markt geen vraag meer. Daarnaast kiest Logeion voor de strategische lijn om in te zetten op het stimuleren van professionalisering bij communicatieprofessionals en het faciliteren van dit proces. Het BNP-model zet Logeion in als een breed toepasbaar hulpmiddel. Deze brengt zij dan ook actief onder de aandacht bij haar leden en andere belanghebbenden.

Door de redactie

Certificering stopt
Hoewel er andere geluiden in onze branche zijn, is uit eigen inventarisatie gebleken dat er geen behoefte is bij communicatieopleiders om hun eigen opleidingen nog te laten certificeren. Het AB van de vereniging heeft daarom besloten om per direct formeel te stoppen met de certificering.

BNP-model in de ‘spotlights’
In de komende jaren zet de vereniging volop in op het BNP-model (Beroeps Niveau Profielen-model). Dit doet zij door het model verder te ontwikkelen en het meer en actief onder de aandacht te brengen van de leden. Het BNP-model kent diverse toepassingen die in de komende jaren verder worden uitgebouwd. Je kunt hierbij onder meer denken aan BNP als hulpmiddel bij: persoonlijke ontwikkeling, samenstelling van communicatieteams, bij functiebeschrijvingen/-waardering en niet te vergeten als indicator van opleidingsniveaus.

 

« Terug

Reacties op 'Logeion stopt met certificering van communicatieopleidingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.