Acht redenen om Logeionline te gebruiken

Logeionline_705x220.jpgdinsdag 13 november 2018 15:07

Heb jij al ingelogd op Logeionline? Er is genoeg reden om een kijkje te nemen op het online ledenplatform van Logeion. Van netwerken tot kennisdelen tot je eigen groepen vormen. Hier acht redenen op een rij waarom je Logeionline moet (willen) gebruiken.

Door de redactie

1 – Netwerken en in contact komen met leden
Netwerken is voor Logeion-leden één van de belangrijkste onderdelen van hun lidmaatschap bleek uit het meest recente ledenonderzoek. Tijdens de bijeenkomsten van Logeion netwerken leden voornamelijk, maar dit kan dus ook op verschillende manieren online op Logeionline.

2 – Vragen stellen aan andere Logeion-leden
Eén van de manieren om in contact te komen met andere leden is de mogelijkheid om aan de gehele community een vraag te stellen. Heb je een boekentip nodig? Wil je interesse voor een project of onderwerp peilen? Zoek je iemand die je iets kan leren? Logeionline is de plek om deze vragen te stellen.

3 – Sparren met andere communicatieprofessionals over ontwikkelingen en vraagstukken
Soms loop je tegen een situatie of uitdaging aan waarbij je een frisse blik van een andere communicatieprofessional kunt gebruiken. Leg het voor op Logeionline, want daar vind je ruim 4000 communicatieprofessionals die je kunnen helpen.

4 – Ideeën opperen en deze met behulp van andere leden uitwerken
Op Logeionline kun je ook ideeën opperen en zo animo voor het idee peilen of mensen verzamelen die dit idee samen met je willen opzetten of uitwerken.

5 – Initiatieven starten of aansluiten bij een (nieuwe) groep
Start je eigen groep! Als je mensen rondom je idee hebt verzameld, dan kun je helemaal zelf, zonder tussenkomst van Logeion, een nieuw initiatief of groep starten. Vorig jaar tijdens de keukentafelgesprekken, een sessie met actieve leden over de toekomst van de vereniging, kwam duidelijk naar voren dat leden een online plek misten waar ze flexibelere groepen konden vormen en op Logeionline kan dat nu.

6 – Samenwerken in een ledengroep
Op het online ledenplatform kun je met je eigen nieuwe initiatief of met een bestaande ledengroep samenwerken. Zoals je misschien weet bestaat Logeion uit en dankzij ledengroepen, zoals besturen, commissies en themagroepen. Op Logeionline delen ledengroepen informatie op hun informatiepagina, maar kunnen ook gemakkelijk achter de schermen samenwerken. Denk hierbij aan notulen, projectplannen of andere documenten delen, vergaderafspraken maken, etc. Je kunt je bij een ledengroep aansluiten als je wilt. Laat een ledengroep op Logeionline weten dat je actief wilt worden in de groep.
 
7 – Informatie en kennis delen en halen
Ben je in het bezit van interessante informatie of waardevolle kennis waar andere communicatieprofessionals iets aan hebben? Deel het op het online ledenplatform en help elkaar verder. Van je mede-Logeion-leden moet je het hebben!

8 – Exclusieve content
Logeion heeft de intentie om speciaal voor leden exclusieve content te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan whitepapers of podcasts. Omdat enkel leden op het online ledenplatform kunnen komen, zal je deze content op Logeionline gaan vinden.

Nieuwsgierig geworden naar Logeionline? Ga naar het online ledenplatform en ontdek de mogelijkheden zelf! Loop je nu tegen problemen aan? Of heb je het mailtje niet ontvangen (check voor de zekerheid ook je Spam-mail)? Neem dan contact op met Logeion (info@logeion.nl). De mailing is verstuurd vanuit het platform, en heeft niet dezelfde opbouw als de standaard Logeion-emails. 

Ontwikkeld door onze partner Mett
Logeion en Mett zijn in 2017 een samenwerking aangegaan. Onder andere met als doel om het ledenplatform Logeionline te ontwikkelen en kennis te delen. Mett biedt al 18 jaar een online platform om het samenwerken en delen van kennis en ideeën met collega’s, klanten, inwoners, leden of partners te vergemakkelijken. Mett wordt door bijna 400 partijen ingezet als sociaal intranet, community, participatiewebsite of samenwerkingsplatform. Kijk op www.mett.nl.

« Terug

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.