De zomer van: Lotte Vermaas

De-zomer-van-Lotte-Vermaas-705x220.jpgdinsdag 04 september 2018 10:52

In deze laatste editie van deze zomerrubriek vertelt Lotte Vermaas over de hoogtepunten van haar vele avonturen inclusief het regenwoud, vulkanen en haaien. Europa, Zuid-Amerika, Azië, Australië, vier verschillende werelddelen passeren de revue. Ook vertelt ze over het boek dat volgens haar "iedereen zou moeten lezen" en haar ultieme communicatiemoment."Dat wij met communicatie hebben bijgedragen aan een draagvlak voor de werkzaamheden aan de oevers van de Gouwe, daar ben ik trots op!"

Door de redactie

Wat waren deze zomer jouw vakantieplannen?
Deze zomer zijn mijn vriend en ik in de auto gestapt voor een roadtrip door Italië. In drie weken tijd hebben we zo’n 5600 kilometer gereden en twintig mooie plekken bezocht. Hoogtepunten waren onder andere kamperen met uitzicht op Napels en de Vesuvius, met zijn tweeën varen op het Comomeer en dansen in een openluchtdiscotheek in Gallipoli. We zijn het hele land doorgereden en hebben van alles gedaan. Zo hebben we de heel stevige, maar o zo mooie,  Amalfische wandeltocht ‘Sentiero Degli Dei’ (het pad van de goden) gemaakt. Wat minder sportief waren de dagen op de mooie, parelwitte stranden in de hak van de laars in de omgeving van Puglia. En veel cultuur hebben we opgesnoven in heel fijne stadjes, zoals Bologna, Parma en Lecce. Kortom, we hebben ons niet verveeld deze zomer.

Wat is jouw meest bijzondere vakantie ooit geweest?
Ik vind elke vakantie bijzonder en geniet er altijd van om op nieuwe plekken te komen. Vier jaar geleden reisde ik in mijn eentje door Zuidoost-Azië en Australië. Dat is wel een heel bijzondere tijd geweest. Vorig jaar kreeg ik de uitzonderlijke kans om weer een verre reis te maken, want ik kon twee maanden weg. Dit keer naar Midden-Amerika en niet in mijn uppie, maar samen met mijn vriend. We hebben echt een fantastische reis gemaakt en ontzettend veel gezien. Van tropisch regenwoud met allerlei bijzondere dieren in Costa Rica tot aan de Mayatempels en ondergrondse heldere meren in Mexico. Ook hebben we op een vulkaan geslapen, de zon op zien komen boven Nicaragua en gezwommen met verpleegsterhaaien in het Caribische Belize.

Welk communicatieboek en/of podcast gaat mee op vakantie en waarom?
Eigenlijk kom ik nooit echt toe aan lezen op vakantie. Ik neem mijn ongelezen tijdschriften dan ook altijd weer mee terug naar huis. Dit jaar was anders. Ik heb tot mijn verbazing een heel boek uit! Het boek van Joris Luyendijk ‘Het zijn net mensen’ was zo interessant dat ik er helemaal inzat. Zijn ervaringen en verhalen over media, beeldvorming en de manier van communiceren vind ik heel boeiend. Eigenlijk zou iedereen dat boek moeten lezen. Het verandert je kijk op de journalistiek.

Wat is voor jou het communicatiemoment van de eerste zes maanden van 2018 geweest?
Een leuk en succesvol communicatiemoment was in april. Samen met mijn collega hebben we een open dag georganiseerd in Waddinxveen om bewoners de werkzaamheden aan de oevers van de Gouwe te laten zien. Met gemotiveerde mensen, veel zon en een luxe boot op de Gouwe hebben we er een heel mooie dag van gemaakt. Het tofste vind ik dat alle bezoekers volledig geïnformeerd waren over de werkzaamheden voor hun deur en met een goed gevoel weer naar huis gingen. Dat wij met communicatie hebben bijgedragen aan een draagvlak voor de werkzaamheden, daar ben ik trots op!


Welke professionele uitdaging(en) heb je in de tweede helft van het jaar?
Toevallig heb ik net een offerte de deur uitgedaan die we binnenkort ook moeten presenteren. Dat vind ik best spannend, maar ik hoop wel de komende maanden meer van dit soort dingen te doen. Juist omdat het mij uitdaagt.

Het stokje wordt ditmaal niet overgedragen, omdat we over gaan op een nieuwe rubriek waar in je de eerstvolgende Tweekly meer over leest.

« Terug

Reacties op 'De zomer van: Lotte Vermaas'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.