NHL Stenden Hogeschool start met eerste opleiding gericht op online contentcreatie

NHL-Ad-online-contentcreator-afbeelding-705x220.jpgdonderdag 30 augustus 2018 11:05

Steeds meer van de communicatiekanalen en -middelen zijn online, waardoor het communicatiewerk meer op online is gericht. NHL Stenden Hogeschool zag in het werkveld en bij studenten de behoefte aan een opleiding die zich op online communicatie en content marketing richt en heeft daarom de associate degree (Ad) ‘Online Contentcreator' gestart. Volgende week beginnen de eerste studenten aan deze nieuwe (inter)nationaal wettelijk erkende opleiding.

Door de redactie

Wat leer je op de opleiding?
De opleiding is gericht op de praktijk, zodat de studenten na afronding van de studie meteen inzetbaar zijn in het werkveld. Daarom krijgen studenten vooral opdrachten en projecten van echte opdrachtgevers. Volgens NHL Stenden Hogeschool is een online contentcreator iemand die creatieve content kan maken, verspreiden en monitoren, maar ook een gegeven contentstrategie begrijpt en kan doorvertalen naar creatieve concepten. Om de studenten context van het communicatievak en communicatievaardigheden mee te geven, komen ook vakken zoals communicatietheorie, Nederlandse taal en online onderzoek aan bod. De Ad is in eerste instantie op contentcreatie gericht, maar onderwerpen als online teksten vindbaar maken, een campagne via 'AdWords' uitzetten en met tool als 'Google Analytics' monitoren komen ook aan bod. Studenten kunnen kiezen om een brede online kennis te ontwikkelen, maar er is ook ruimte om je te specialiseren in interessegebieden, zoals online adverteren of videocontentcreatie. Op basis van de beroepsniveauprofielen (BNP’s) van Logeion ontwikkelt een student op het gebied van online communicatie tijdens de opleiding volgens NHL Stenden Hogeschoolvoornamelijk de competentie ‘creëren’ (niveau 4). Verder wordt de competentie ‘integreren’ tot niveau 3, ‘organiseren’ tot niveau 3, ‘adviseren’ tot niveau 3, ‘analyseren’ tot niveau 2 en ‘begeleiden’ tot niveau 2 ontwikkeld. Op de pagina over de vernieuwde beroepsniveauprofielen vind je meer informatie over de BNP’s en kun je je eigen beroepsniveau bepalen.

Waarom is een opleiding gericht op online content nodig?
Momenteel maken al veel (communicatie)mensen online content zonder hiervoor een gespecialiseerde opleiding te hebben gevolgd. Waarom heb je een tweejarige opleiding nodig om online contentcreator te worden? Volgens NHL Stenden Hogeschool zijn deze (communicatie)mensen deels professionals van hbo- en wo-niveau die dit zijn gaan doen toen het vakgebied in opkomst kwam. “Mensen die het werk nu al doen, doen het vaak op onderbuikgevoel, zoals veel jonge influencers. De opleiding biedt juist meerwaarde in de kennis en vaardigheden, waardoor keuzes kunnen worden onderbouwd. Het werkveld geeft aan dat ze juist behoefte hebben aan mensen die productie willen draaien en snappen wat de gegeven strategie is, maar niet per se willen doorgroeien naar een meer strategische functie. Wat ook meespeelt is dat er behoefte is binnen grotere organisaties dat het ‘in house’ kan worden gedaan. Veel bedrijven besteden nu alles uit aan online marketingbureaus en zzp’ers,” aldus Marijn de Jong van NHL Stenden Hogeschool.

Voor wie is de opleiding?
De Ad ‘Online Contentcreator’ is de eerste geaccrediteerde en bekostigde opleiding aan een hbo-onderwijsonderwijsinstelling met de specifieke context van online communicatie. De opleiding is door de Nederlands-Vlaamse accredatieorganisatie (NVAO) goedgekeurd. Andere opleidingsinstituten boden wel al cursussen op hbo-niveau, maar dat zijn voornamelijk certificeringen voor professionals die willen bijscholen. De twee jaar durende Ad is bedoeld voor gediplomeerde havisten en afgestudeerde niveau 4 mbo-studenten die door willen studeren. Op de website van NHL Stenden Hogeschool vind je meer informatie over de Ad Online Contentcreator.

« Terug

Reacties op 'NHL Stenden Hogeschool start met eerste opleiding gericht op online contentcreatie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.