De zomer van: Fleur Everts

De-zomer-van-Fleur-Everts-705x220.jpgdinsdag 21 augustus 2018 11:20

Bob Schellens heeft het stokje voor de zomerrubriek doorgegeven aan Fleur Everts, communicatieadviseur bij Podium. Ze hebben kennisgemaakt tijdens de studiereis van Young Logeion in Zweden en net als Bob is ook Fleur net Logeion-lid geworden. Fleur vertelt over haar prachtige rondreis door Peru en Bolivia, interessante podcasts over psychologie en werken buiten je comfortzone. "In september organiseer ik een festival. Nu heb ik als festivalganger al een decennium ervaring, maar de organisatie is toch een vak apart."

Door de redactie

Wat zijn deze zomer jouw vakantieplannen?
Dit jaar ben ik met een tent achter in de auto naar Engeland gereden, nog zonder duidelijk plan. Normaal ben ik echt een planner en zoek ik het liefst alles van tevoren uit, maar dit jaar had ik zin om gewoon eens te kijken waar we terecht zouden komen. Uiteindelijk was de roadtrip een mooie mix van alles: prachtige natuur in Wales en Dartmoor, aan het strand gelegen bij de Jurrasic Coast en schattige dorpjes bezocht in de Cotswolds. En heel eerlijk: uiteindelijk heb ik maar een weekje in die tent geslapen en verder gelogeerd in Airbnb’s. Gelukkig werd de tent nog wel even afgestoft voor Lowlands.

Wat is jouw meest bijzondere vakantie ooit geweest?
Vorig jaar heb ik door Peru en Bolivia gereisd. Vooral de uitgestrekte, lege vulkanische gebieden en zoutvlaktes van Bolivia zijn me erg bijgebleven. We reden hier dagen door het niemandsland met een '4 wheel drive' en kwamen behalve lama’s en flamingo’s bijna niemand tegen. Op één van die avonden zaten we met een kleine groep in een warmwaterbron terwijl het buiten -4 was. Als je uit het water kwam, bevroor je handdoek! We hebben uren in die bron gezeten en gestaard naar de hemel boven ons: een spectaculair uitzicht op de melkweg en de vallende sterren waren niet op 2 handen te tellen.

Welk communicatieboek en/of podcast gaat mee op vakantie en waarom?
Voor mij is psychologie nauw verwant aan communicatie. Tijdens mijn studie Communicatie heb ik dit ook als minor gekozen. Ik vind het nog steeds leuk en nuttig om me hier in te verdiepen en luister daarom graag naar de podcasts ‘Hidden brain’ en ‘The psych files’. Verder hou ik me in mijn vakantie graag bezig met hele andere onderwerpen. Deze zomer heb ik zowel 'Mythos' van Steven Fry als 'Sapiens' van Yuval Noah Harari gelezen; twee hele verschillende vertellingen van het ontstaan van de wereld en de mensheid. Allebei zijn ze op hun eigen manier een aanrader!

Wat is voor jou het communicatiemoment van de eerste zes maanden van 2018 geweest?
De eerste helft van 2018 was een rollercoaster voor mij. Na jaren communicatieadviseur bij een webshop te zijn geweest, ben ik begonnen met werken voor communicatiebureau Podium. De verschillende opdrachten zorgen ervoor dat ik elke keer weer een stukje verder uit mijn comfortzone wordt getrokken en dat is heel goed voor mij! Als kers op de taart mocht ik met Logeion mee op studiereis naar Zweden. Met een leuke groep vakgenoten hebben we van interessante bedrijven zoals IKEA en Roche te horen gekregen wat hun uitdagingen zijn op communicatiegebied en hoe ze hiermee omgaan. Super interessant en vooral heel leuk!

Welke professionele uitdaging(en) heb je in de tweede helft van het jaar?
In september organiseer ik een festival. Nu heb ik als festivalganger al een decennium ervaring, maar de organisatie is toch een vak apart. De afgelopen maanden heb ik samen met het evenementenbureau van de klant de leukste dingen bedacht, die nu dus ook allemaal geregeld moeten worden. Door alle verschillende acts, locaties met diverse thema’s en een hele gevarieerde doelgroep is de organisatie een uitdaging. Als het feest geslaagd is, dan is dit een goed communicatiejaar voor mij.

Aan wie geef jij deze estafette door en waarom die persoon?
Ik geef de estafette door aan mijn collega Lotte Vermaas. Zij is net als ik een nieuw lid van Logeion en ik ben benieuwd wat zij te vertellen heeft.

« Terug

Reacties op 'De zomer van: Fleur Everts'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.