Communicatieprofessionals: “Omgevingswet belangrijk, maar niet zo voor mij”

Nederland_vanuit-lucht_705x220.jpgwoensdag 27 juni 2018 10:17

In 2021 wordt de nieuwe Omgevingswet van kracht. De implementatie nu en de uitvoering ervan straks brengt grote communicatieve opgaven en kansen met zich mee. De themagroep Omgevingswet van Logeion organiseert woensdag 3 juli een webinar over dit onderwerp. Ter voorbereiding is een vragenlijst onder communicatieprofessionals uitgezet. Hoe zal volgens vakgenoten de Omgevingswet hun werk beïnvloeden?

Door Eric Vink

Communicatieprofessionals bij de overheid schatten het belang van de Omgevingswet voor hun organisatie hoog in. Bijna 90 procent kruist hier ‘belangrijk’ tot ‘zeer belangrijk’ aan. Gevraagd naar hoe groot zij hun eigen rol in deze wet achten zakt dit percentage naar 46 procent. Een kleine 40 procent scoort het belang voor hun rol als gemiddeld en zo’n 15 procent denkt niet of nauwelijks een rol te hebben.

Welke rol communicatieprofessionals voor zichzelf zien levert een interessant beeld op. Het lijkt erop dat de vakgenoten graag een rol ambiëren bij de strategische en vernieuwende aspecten van de wet en de meer uitvoeringsgerichte taken beduidend lager waarderen. Overigens heeft een kwart van de respondenten deze vraag niet ingevuld omdat zij nog geen niet weten wat hun rol kan of moet zijn.

Deze en meer uitkomsten komen aan bod tijdens het webinar van 3 juli. Experts uit de praktijk van de Omgevingswet en het communicatiewerkveld vertellen je dan ook meer over de achtergronden en bedoeling van de nieuwe wet. Kristel Lammers (programmamanager bij VNG) geeft een overzicht van hoe overheden zich nu voorbereiden. Eric Vink (senior adviseur bij Awareness en lid van de themagroep Omgevingswet) gaat in op welke positie communicatieafdelingen kunnen innemen in dit proces en wat dat voor strategisch veranderingen met zich meebrengt. Dit webinar staat onder leiding van Hans Etman (Dagvoorzitter.nl).

De vraag is: welke rol neem jij? Laat je inspireren en praat mee tijdens dit webinar, dat je thuis aan de keukentafel kunt volgen. Komt het tijdstip je niet goed uit? Je krijgt na inschrijving en afloop van het webinar een link toegestuurd zodat je het On Demand kunt terugkijken. Meld je aan!

« Terug

Reacties op 'Communicatieprofessionals: “Omgevingswet belangrijk, maar niet zo voor mij”'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.