Mariëtte Pasman en Robert van Vliet nieuwe Logeion-bestuursleden

Nieuwe-bestuursleden_705x220.jpgdinsdag 12 juni 2018 10:48

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Logeion op 30 mei zijn twee nieuwe bestuursleden gekozen. Mariëtte Pasman (RIVM) treedt aan als bestuurslid voor de pijler Professionalisering. Robert van Vliet (Intercity Consultancy, voormalig voorzitter Cascadis) wordt de nieuwe penningmeester. Het bestuur heeft afscheid genomen van Jeroen Koedam en Else Mulder.

Door de redactie

Jeroen Koedam hield zich binnen Logeion bezig met de pijler Programmering en kijkt met een trots gevoel terug op zijn bestuursjaren: "Stoppen op je hoogtepunt heb ik altijd geleerd! Logeion zit in de lift. Blij dat ik daaraan heb kunnen bijdragen: de professionalisering van de programmering met Chantal Verhoeven en Folkert Reith, het schrijven van de Why van de vereniging met Ron van der Jagt en als collegiaal bestuur hebben we goede personele beslissingen kunnen nemen en de financiën op orde gebracht. Communicatieprofessionals én aanpalende vakgebieden willen bij Logeion horen. Ik vind dat een compliment.”

Else Mulder is in 2014 aangetreden als penningmeester van de vereniging. Haar kennis van de vereniging en het bureau kwam goed van pas toen ze in 2016 interim-directeur van de vereniging werd. "Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd als bestuurslid en als penningmeester. Logeion staat er financieel heel goed voor, dat is fijn voor de vereniging en natuurlijk ook voor de penningmeester. Ook omdat we nu de ruimte hebben te kunnen investeren in de vereniging. Daarnaast heb ik met veel plezier tijdelijk leiding gegeven aan het bureau en op die manier de vereniging en de leden heel goed leren kennen. Nu is het weer tijd om het stokje door te geven en natuurlijk zal ik Logeion met veel interesse blijven volgen."

‘We moeten blijven ontwikkelen’
Mariëtte Pasman werkt momenteel als strateeg voor de RVIM bij de Milieu Ongevallen Dienst (MOD) en is in haar werk veel bezig met vernieuwingen. “De communicatieprofessional van nu staat voor de uitdaging om zich de komende jaren te ontwikkelen tot dé deskundige partner op alle niveaus. Naast het goed te leren omgaan met trends, nieuwe en technische ontwikkelingen als data-analyse en Virtual- en Augmented Reality. Belangrijke inspiratie hiervoor ligt bij andere disciplines als marketing, wetenschap, HRM, de gaming-industrie en natuurlijk IT, denk aan agile werken. Het leerproces stimuleren, helpen ontwikkelen en hiermee communicatieprofessionals faciliteren, spreekt me enorm aan. Naast het signaleren en verkennen van wetenschappelijke methodieken, nieuwe instrumenten en andere werkwijzen om deze te kunnen toepassen in de praktijk. Zo ben ik ambassadeur geworden van het Agile consortium om mijn ervaringen te delen over agile werken binnen marketing en communicatie,” aldus Pasman.
Ze wil haar kennis en ervaring graag delen, ook met professionals buiten haar werk: "Met veel energie heb ik mezelf afgelopen jaren ingezet voor vernieuwing en professionalisering van de communicatiefunctie bij mijn werkgevers, zoals de gemeente Den Haag, het ministerie van VWS en het RIVM. Eind vorig jaar realiseerde ik mij dat ik te weinig tijd heb vrijgemaakt om mijn ervaring breder in te zetten, zoals dat zo mooi heet: 'ten dienste van het vak'. En waar kun je dit beter doen dan bij Logeion als bestuurslid. Daarom ga ik met veel plezier aan de slag voor de strategische pijler Professionalisering, samen met Celia Noordegraaf (algemeen bestuurslid), de collega’s van de adviesraad AOP en de commissies BNP en TCC.”

‘Op naar de 10.000 leden’
Robert van Vliet is met veel enthousiasme toegetreden tot het Logeion-bestuur, in zijn rol als penningmeester. “Weliswaar heb ik in een ver verleden een keer het praktijkdiploma boekhouden gehaald, dus ik weet wat debet en credit is, maar mijn doel reikt verder. Ik wil graag als Logeion-bestuurder meehelpen de ambities van de vereniging te bereiken. Op naar de 10.000 leden!
In het dagelijks leven is Van Vliet partner bij adviesbureau Intercity Consultancy. “Daar werk ik sinds 2000 en doe interim-communicatie opdrachten voor overheden. Veelal gemeenten, waterschappen en provincies en af toe het Rijk. Daarvoor was ik in loondienst bij de gemeente Apeldoorn en de Belastingdienst. Ik ben geboren in Haarlem (1964) en getogen in de hoofdstad van de Veluwe; Apeldoorn. Daar leef ik met Anita, mijn kinderen Willeke (26) en Tristan (24) zijn inmiddels het huis uit. Ik ben een liefhebber van citytripping en groundhopping, om het in goed Engels te omschrijven.”

Cascadis
"Zelf ben ik al jarenlang Logeion-lid. In 2003 heb ik, samen met een groep collega’s, Cascadis opgericht; de beroepsvereniging voor online professionals. In 2013 werd ik voorzitter van deze vereniging. Nu, 15 jaar na oprichting, met 160 organisatieleden en 550 leden, is Cascadis opgegaan in Logeion, de grote zus. Gelet op het proces wat we het afgelopen jaar hebben doorlopen, was deze stap heel natuurlijk. Zo was online/internet vroeger nog echt een specialisme, inmiddels is dit steeds meer geïntegreerd in communicatie en marketing. Ik verwacht veel positieve effecten van deze fusie. Ik ben onder de indruk van de veelheid aan activiteiten en de dynamiek van Logeion. Ik wil graag een bijdrage leveren om deze lijn door te trekken. Vanzelfsprekend niet alleen te groeien in kwantiteit, maar ook kwaliteit,” aldus Van Vliet.

Bestuursleden op social media
Wil je meer weten over de interesses en achtergrond van onze nieuwe bestuursleden? Zoek ze op social media en stuur ze gerust een berichtje! Mariëtte Pasman vind je op Twitter, Linkedin en Instagram. Robert van Vliet op Twitter, Linkedin, Facebook en Instagram.

« Terug

Reacties op 'Mariëtte Pasman en Robert van Vliet nieuwe Logeion-bestuursleden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.