Fusie Cascadis-Logeion, een natuurlijk proces

Wieneke-en-Robert.jpgwoensdag 30 mei 2018 15:03

In C#2 (verschijning op 5 juni 2018) gaan Cascadis-voorzitter Robert van Vliet en Logeion-voorzitter Wieneke Buurman verder in op de fusie van Cascadis met Logeion. Cascadis is sinds 2003 de beroepsvereniging van online professionals in de (semi-)publieke sector en telt 550 leden. Van Vliet noemt de fusie een natuurlijke stap. Buurman ziet meerwaarde voor alle leden. Alvast een voorproefje van het artikel in C.

Door Annemarie van Oorschot

Hij windt er geen doekjes om, Robert van Vliet, mede-oprichter en sinds 2013 voorzitter van Cascadis.“Je wilt doorgroeien, vernieuwen, maar met een halve verenigingsmanager en een vrijwilligersbestuur lukt dat niet. We hebben nog extra betaalde krachten ingehuurd, maar bleven qua ledental en activiteiten stabiel. Ook werd het steeds moeilijker bestuurders te vinden. Het lukte ons gewoon niet de volgende stap te maken.”

Vorig jaar na de zomer liep hij André Manning tegen het lijf, die net een paar maanden aan de slag was als directeur van Logeion. Was samenwerking niet mogelijk? “We hadden zo’n goed gesprek dat er een natuurlijk proces richting een fusie volgde. We passen vakinhoudelijk bij elkaar.”

Cascadis betekent informatiestromen. De naam roept de metafoor van stroomversnelling op waarin de digitale informatie-uitwisseling is terechtgekomen. “De ontwikkelingen in ons vakgebied gaan veel sneller dan vijftien jaar geleden toen we de vereniging startten. Het in kaart brengen van trends, opleidingen, het is niet bij te houden. In Logeion zien we een grotere broer die ons kan helpen.”

Communicatie-autoriteit
Logeion heeft wel menskracht. Met bijna 7 fte is het bureau in Den Haag weer op sterkte, het 8-hoofdige bestuur is zeer actief en er zijn honderden leden die de handen uit de mouwen steken. Wieneke Buurman bevestigt dat de fusie vlekkeloos verliep. “De leden van Cascadis zijn zeer welkom.” Zij is sinds de zomer van 2016 voorzitter van Logeion en heeft ook een groeiambitie. “We willen dé communicatie-autoriteit zijn in brede zin, voor alle disciplines in communicatie. Er zijn tussen de 100.000 en 140.000 professionals in de communicatie in Nederland. Wij hebben op dit moment circa 4.000 leden. Dat is veel te weinig. We willen naar 10.000 leden de komende jaren.”

Activiteitenplan
De besturen van Cascadis en Logeion willen nu eerst de online ontwikkelingen goed in kaart brengen om daar een activiteitenprogramma op af te stemmen. Input van leden is daarbij zeer gewenst. Voor de zomer zal het programma in grote lijnen gereed zijn. Wil je meedenken over het activiteitenprogramma? Stuur een mail naar Wieneke Buurman: wieneke.buurman@live.nl of Robert van Vliet: robert@intercity.nl.

Het hele interview met Wieneke Buurman en Robert van Vliet lees je in het nieuwe vakblad C dat dinsdag 5 juni bij de leden van zowel Cascadis als Logeion op de mat valt.

« Terug

Reacties op 'Fusie Cascadis-Logeion, een natuurlijk proces'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.