#deweekvan Skye van Gooswilligen - Trainer en Adviseur bij V&R

Skye van Gooswilligenmaandag 05 maart 2018 08:00

Er is weer een Young Professional die haar werkweek laat zien! Het vak communicatie is breed en diep tegelijk. Werkzaamheden van communicatieprofessionals lopen ontzettend uiteen. Communicatie is een containerbegrip geworden, waardoor het voor studenten en starters lastig is om een compleet beeld te hebben van wat je met het vak kan. Met #deweekvan maken wij het vak weer wat tastbaarder. Deze week neemt Skye van Gooswilligen, Trainer en Adviseur bij V&R, ons mee tijdens haar werkweek.

Door Freek Snelting

Nieuwsgierig naar de werkweek van Skye? Ze plaatst dagelijks foto's, video's en informatie over haar werkweek op het Instagramaccount van Young Logeion. Ook op onze Facebookpagina geven we jullie een kijkje in Skye haar werkweek.

Wie is Skye?
Ik ben trainer en adviseur bij V&R, dat bestaat uit een team van acht trainers/adviseurs met ieder een specialisatie. Wij zijn gespecialiseerd in crisismanagement, waarvan crisiscommunicatie een belangrijk onderdeel uitmaakt. Door het verzorgen advies en het bieden van onderwijsactiviteiten (opleidingen, trainingen en oefeningen) helpen we impact van een crisis of incident voor een organisatie, team of individu zoveel mogelijk te beperken. Dit betekent voor mij dat geen dag hetzelfde is. De ene dag zit ik in het noorden van het land bij een Veiligheidsregio om een training of oefening crisiscommunicatie te verzorgen, de dag erna ben ik in het zuiden van het land om een crisiscommunicatieplan bij een zorg- of onderwijsinstelling te ontwikkelen of uitwerken. Om vervolgens de dag erna weer ergens anders heen te gaan. Het betekent inderdaad dat ik veel onderweg ben, maar dat ik ook iedere dag de kans krijg om bij organisaties in de keuken te kijken.

Voordat ik bij V&R aan de slag ging, trainde en adviseerde ik naast mijn vaste functies verschillende organisaties op het gebied van crisiscommunicatie en de inzet van social media. Ook was ik jarenlang omgevingsanalist bij de Nationale Politie en werkte ik als community manager bij het Rode Kruis. En ik ben ooit begonnen op de webcare-afdeling van een energiemaatschappij. Crisiscommunicatie (en social media) is de rode draad in mijn carrière. Het communicatievak is voor mij altijd een hele bewuste keus geweest. Het is nooit een punt van discussie geweest dat ik daar in terecht kwam. Ik heb ooit eens geroepen dat ik “vakmatig nergens anders goed in ben”. Ik zie mezelf ook nergens anders in werken. Dit hoort bij mij.

Deze week
Zoals gezegd is geen enkele week hetzelfde, maar deze week vind ik erg tof! Ik begin de eerste twee dagen van de week met de leergang omgevingsanalyse, waar ik hoofddocent van ben. Samen met een aantal kopstukken uit het communicatievak - ik verklap nog even niet wie - stoom ik nieuwe omgevingsanalisten klaar voor hun taak tijdens een crisis. Daarnaast hebben we bij V&R deze week ons maandelijkse werkoverleg, waarbij we als team compleet zijn. Dat betekent  een hoop gezelligheid, een vol kantoor en bijkletsen met collega’s. Maar uiteraard komen daar vaak leuke nieuwe ideeën en inzichten uit. Verder bereid ik een oefening voor een klant van ons voor en ga ik met een collega mee naar een oefening om tegenspel te leveren. Hoe dat werkt leg ik allemaal nog uit. Een volle agenda maar ik heb er zin in!

« Terug

Reacties op '#deweekvan Skye van Gooswilligen - Trainer en Adviseur bij V&R'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.