Op zoek naar je ‘safe’ tijdens De Beste Versie van Jezelf

YL_Besteversie_705x220.jpgmaandag 12 februari 2018 17:01

Wie ben ik? Wat doe ik? En wat maakt mij anders? Niet de gemakkelijkste vragen voor de gemiddelde persoon. Om je te onderscheiden in de grote massa communicatieadviseurs, is het toch wel fijn om een antwoord paraat te hebben. Daarom bogen zo’n 25 young professionals zich over deze vragen tijdens de workshop Personal Branding door Marcel Baas, reputatiebouwer en directeur van Future Communication, tijdens het event De Beste Versie van Jezelf door Young Logeion. Wat heb je gemist? 4 tips van Marcel.

Door Marly van Bragt

1. Zoek je eigenaardigheden

Bij personal branding is het niet moeilijk in de clichés te vervallen. Onderscheid je van de ‘verbinders’, de ‘teamplayers’ en de ‘strategen’ door opzoek te gaan naar je eigenaardigheden. Wat maakt jou net dat beetje anders? En durf je dat te vertellen?

2. Ga op zoek naar jouw ‘safe’

Heeft iemand het over de meest veilige auto, dan is de kans groot dat jij meteen denkt aan Volvo. Jarenlang bouwen aan hun merk heeft geresulteerd in associaties die in je geheugen staan gegrift. Maar wat is jouw 'safe’? Tijdens de workshop ondervroegen de deelnemers elkaar om tot hun woord te komen. Een paar voorbeelden: estafetteloper, lijstjesmaker en navigator. Daar kun je nog eens mee voor de dag komen op je LinkedIn of CV.

3. Zet je merk aan

Nadenken over jezelf als een merk is top, maar dan moet je dit wel met mensen delen. Zet je merk aan door het actief te delen op je social media, je CV en nog belangrijker: in voorstelrondjes. Dus niet meer: “Ik ben communicatieadviseur van…” maar “Ik ben de estafetteloper die al jouw communicatieprojecten tot een goed einde brengt”.

4. Heb de moed te veranderen

Jouw merk verandert met jou mee. Heb daarom ook de moed om het te blijven ontwikkelen. Zo was Cup-a-soup eens het net-niet soepje voor het avonddiner. Tot ze ‘4 uur – Cup-a-soup’ introduceerden en iedereen zo’n zakje ineens toch wel waardeerde tegen de middagdip op kantoor. Durf jezelf opnieuw te ontdekken.

 

 

« Terug

Reacties op 'Op zoek naar je ‘safe’ tijdens De Beste Versie van Jezelf'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018

juni

mei

april

maart

februari

januari