De grootste kantoorfrustraties

frustraties.gifdonderdag 01 februari 2018 16:04

Ondanks de digitalisering op de werkvloer, kunnen Nederlanders nog steeds niet zonder printer. Het apparaat wordt met name gebruikt om grote lappen tekst te printen (35%) en om aantekeningen af te drukken (37%). Een printer die niet functioneert leidt tot grote frustraties; bij een op de tien slaat zelfs de paniek toe wanneer er niet kan worden afgedrukt. Dat blijkt onder andere uit onderzoek onder 1.000 Nederlandse werknemers in opdracht van The Clever People. 22% van de werknemers vindt een defecte printer de grootste irritatiefactor.

Door de redactie


Frustraties over printen op kantoor
Er is echter wel een haat-liefde verhouding met de printer, blijkt uit het onderzoek. De helft van de medewerkers ergert zich het meest aan een printer op kantoor als deze vastloopt en 44% vindt een technische storing zeer vervelend. Die storingen blijken vaak voor te komen: 59% heeft het over maandelijks, 18% zelfs over wekelijks. Overigens zorgt de printer van alle apparaten niet voor de grootste irritatie op kantoor. Voor 50% is de computer die vastloopt de grootste irritatie.

Nando Akkermans, directeur van The Clever People: ‘Digitalisering heeft bedrijven veel gebracht, maar de voordelen van papier gelden nog steeds. Ondernemers doen er goed aan om een plan te hebben over welke informatie digitaal en welke op papier beschikbaar moet zijn. Veel kantoren kunnen nog veel slimmer werken.’ Uit het onderzoek blijkt ook dat 75% van de werknemers verwacht dat we over 10 jaar nog steeds printen.

Grootste frustraties op kantoor:
Collega's die luidruchtig bellen 34%
Smerige toiletten 22%
Collega's die altijd te laat komen 20%
Te weinig plezier in het werk 18%
Het wc-papier dat als schuurpapier aanvoelt 7%

Grootste IT-frustraties op kantoor:
Computer die vastloopt 50%
Printer die niet werkt 22%
Werken met meerdere versies van documenten 16%
Slechte ondersteuning voor thuis werken 13%


« Terug

Reacties op 'De grootste kantoorfrustraties'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.