#deweekvan: Marinka Bos – Communications Lead bij Heineken Global Procurement

Marinka Bosmaandag 27 november 2017 17:00

Er is weer een Young Professional die haar werkweek laat zien! Het vak communicatie is breed en diep tegelijk. Werkzaamheden van communicatieprofessionals lopen ontzettend uiteen. Communicatie is een containerbegrip geworden, waardoor het voor studenten en starters lastig is om een compleet beeld te hebben van wat je met het vak kan. Met #deweekvan maken wij het vak weer wat tastbaarder. Deze week neemt Marinka Bos, Communications Lead bij Heineken, ons mee tijdens haar werkweek.

Door Freek Snelting

Nieuwsgierig naar de werkweek van Marinka? Ze plaatst dagelijks foto's, video's en informatie over haar werkweek op het Instagramaccount van Young Logeion. Ook op onze Facebookpagina geven we jullie kijkjes in Marinka's werkweek.

Wie is Marinka?
Ik ben Communications Lead bij Heineken. Dit sluit helemaal aan bij studies die raakvlakken hebben met Communicatie. Binnen HEINEKEN zijn er verschillende officiële rollen die met communicatie te maken hebben, zo bestaat er de functie global community manager, change and communication specialist of knowledge and training management. Binnen Heineken vallen er verschillende verantwoordelijkheden onder communicatie zoals evenementen, community management, change management, training and coaching, etc. Communicatie is dus ook opnieuw op de werkvloer breed in te vullen. Daarbij wordt in Heineken onderscheid gemaakt in niveaus door middel van specialist, lead, en manager functies.

Als Communications Lead binnen Heineken Global Procurement ben ik verantwoordelijk voor alle interne communicatie met betrekking tot de Procurment strategie. Mijn hoofd verantwoordelijkheden binnen het team van 4 (Change and Communication Manager, Event Coordinator and Knowledge and Training manager) zijn:

- De maandelijkse global Business Briefing. Dit is een maandelijkse ‘vergadering’ op locatie en via conference calls. Hierbij komen diverse sprekers aan het woord vanuit het centrale team in Nederland. Er zijn vaste onderwerpen die worden besproken zoals strategie updates, een verhaal in de spotlight en een voice from the region. Ik organiseer de briefing, ik host de briefing ter plaatse, ik geef de presentatie vorm, ik zoek sprekers en coach sprekers, ik verzorg de technische set-up, etc. Evenement organisatie skills ontwikkel ik hier zeker mee. Tot slot kijken we altijd naar verbeteringen.

- De Success Stories Contest. Dit is een interne wedstrijd voor Global Procurement collega’s. Het hele jaar door mogen success stories worden ingeleverd betreffende succesvolle projecten die uiteindelijk kunnen worden genomineerd door het MT tot prijswinnaars. Elk kwartaal zijn er 6 winnaars die een Formule 1 ticket winnen. Alles wordt voor hen verzorgd. Ik zorg ervoor dat de wedstrijd blijft leven onder de collega’s, ik stuur communicatie teasers uit, coördineer bij het maken van video’s rondom de winnaars en ik faciliteer de wedstrijd van submissions tot het stem proces.

- Community management. Ik ben verantwoordelijk voor het opzetten en activeren van de Global Procurement Community. Dit gaat hand in hand met de recentelijke launch van Workplace by Facebook binnen Heineken. Hierbij ben ik met name bezig met het enthousiasmeren van collega’s het platform te gaan gebruiken.

Dit zijn een aantal concrete verantwoordelijkheden die mij bezig houden. Daarnaast werk ik mee aan projecten rondom onboarding, carriere fairs, maar bijvoorbeeld ook huisvesting binnen het bedrijf of vormgeving van procurement projecten. Stakeholdermanagement is een belangrijk onderdeel van deze support. Ik zit regelmatig met projectmanagers of andere collega’s om in kaart te brengen met welke stakeholders zij allemaal te maken hebben in een specifiek project, hoe de impact en invloed verdeeld is en hoe hier vervolgens mee om te gaan in communicatie en veranderstrategie.

Werken als Communications Lead bij HGP is een grote uitdaging, heel erg dynamisch, internationaal en hard werken. Ik vind het heel erg leuk om met creatieve ideeën te komen en deze uit te kunnen voeren. Er is altijd waardering voor een ander perspectief. Ik heb collega’s van over de hele wereld. Om daarvan een hechte community te maken is lastig, maar het is des te interessanter om te kijken naar de mogelijkheden om dit te bereiken.

Wat ik soms lastig vind ik aan communicatie is dat het lastig meetbaar is (intangible results). 

Deze week (een volle week)
- We zitten midden in de organisatie van de Business Briefing voor december die er anders uitziet dan de standaard opzet. Het evenement zal plaatsvinden live in Tobacco Theater en 3 dagen later via een conference call met de OpCo collega’s (operating companies). Gedurende de week zal ik hier veel mee bezig zijn, zoals het filmen van MT leden op maandag middag, het verzamelen van video materiaal van central colleagues en van OpCo colleagues. 

- Diverse andere projecten lopen zoals verbetering op het interne SharePoint programma, het opzetten van een HGP onboarding programma. 

- Deze week publiceer ik een artikel op basis van interviews die zijn gedaan met de F1 winnaars van Q3. Zij zijn naar Mexico geweest. Dit artikel fungeert weer als teaser/ oproep voor het inzenden van verhalen voor Q4.

- Mijn collega in knowledge & training management is bezig met het lanceren van de nieuwe procurement academy. Ik ben hierbij verantwoordelijk voor de rebranding. Dit zal verder ontwikkelen deze week.

- Dinsdagmiddag vindt de eerste cross-functional career fair plaats. Ik zal hierbij aanwezig zijn om HGP te representen. Ook ben ik verantwoordelijk geweest voor het maken van de HGP stand op de fair. 

- De lancering van het HGP job board komt er aan – hierbij begeleid ik de HGP Business partner in het opzetten van het kanaal op SharePoint en ik adviseer in de communicatie rondom de launch. Ook ziet hier een stuk Workplace activatie bij. Alles is connected!

- Deze week krijgen we updates over de climate survey – dit is een jaarlijke survey die HEINEKEN breed wordt uitgerold om tevredenheid van alle Heineken medewerkers te meten. Helaas werd deze afgenomen voordat ik officeel begon bij Heineken dus heb ik hem zelf niet ingevuld. De resultaten worden zeer serieus genomen, dus dit is een spannend moment. Uiteraard leidt dit tot nieuwe acties om op te pakken.

« Terug

Reacties op '#deweekvan: Marinka Bos – Communications Lead bij Heineken Global Procurement'

sdfsdfs
Geplaatst op: 30-07-2018 03:09 Quote
http://www.pagarsehat.we...ng-ginjal-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we.../walatra-bersih-wanita/
http://www.pagarsehat.we...-sirih-untuk-keputihan/
http://www.pagarsehat.we...ata-buram-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...a-sehat-mata-softgel-2/
http://www.pagarsehat.we...a-walatra-bersih-wanita
http://www.pagarsehat.we...bat-haid-tidak-teratur/
http://www.pagarsehat.we...seller-qnc-jelly-gamat/
http://www.pagarsehat.we...ahim-setelah-keguguran/
http://www.pagarsehat.we...arah-beku-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...i-rematik-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...mengobati-kista-ginjal/
http://www.pagarsehat.we...g-koroner-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...ti-tumor-rongga-hidung/
http://www.pagarsehat.we...t-di-telanaipura-jambi/
http://www.pagarsehat.we...-gamat-di-gianyar-bali/
http://www.pagarsehat.we...at-di-kalimantan-barat/
http://www.pagarsehat.we...-cara-mengobati-stroke/
http://www.pagarsehat.we...dengan-qnc-jelly-gamat/
http://www.pagarsehat.we...gliserida-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...rahasia-tubuh-langsing/
http://www.pagarsehat.we...t-untuk-penderita-ispa/
http://www.pagarsehat.we...ah-wanita-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...el-with-nano-teknologi/
http://www.pagarsehat.we...atra-sarang-semut-asli/
http://www.pagarsehat.we...walatra-albumin-kapsul/
http://www.pagarsehat.we...a-mengobati-thalasemia/
http://www.pagarsehat.we...t-di-sukolilo-surabaya/
http://www.pagarsehat.we...r-prostat-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...i-kebalenan-banyuwangi/
http://www.pagarsehat.we...untuk-penderita-kanker/
http://www.pagarsehat.we...tai-timur-kaltim-resmi/
http://www.pagarsehat.we...di-vagina-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...engobati-saraf-kejepit/
http://www.pagarsehat.we...n-bopeng-bekas-jerawat/
http://www.pagarsehat.we...wat-wajah-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...obati-pengapuran-sendi/
http://www.pagarsehat.we...tan-organ-intim-wanita/
http://www.pagarsehat.we...di-leher-sebelah-kanan/
http://www.pagarsehat.we...ntuk-anak-plus-albumin/
http://www.pagarsehat.we...g-lambung-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...urikular-tanpa-operasi/
http://www.pagarsehat.we...rgi-kulit-secara-alami/
http://www.pagarsehat.web.id/walatra-sehat-wasir/
http://www.pagarsehat.we...kan-wasir-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...i-gangren-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...bati-maag-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...ol-tinggi-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...iks-dengan-bahan-alami/
http://www.pagarsehat.we...pada-anak-secara-alami/
dgsgsdgsdg
Geplaatst op: 30-07-2018 03:08 Quote
http://www.pagarsehat.we...pada-kaki-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...u-ginjal-tanpa-operasi/
http://www.pagarsehat.we...i-tangan-tanpa-operasi/
http://www.pagarsehat.we...pada-anak-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...-insomnia-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...pada-anak-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...-asli-di-agen-pusatnya/
http://www.pagarsehat.we...nga-pecah-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...a-alami-ampuh-dan-aman/
http://www.pagarsehat.we...epat-kering-dan-sembuh/
http://www.pagarsehat.we...dengan-cepat-dan-alami/
http://www.pagarsehat.we...k-mengobati-luka-bakar/
http://www.pagarsehat.we...bayi-secara-alami-aman/
http://www.pagarsehat.we...ecara-alami-aman-ampuh/
http://www.pagarsehat.we...sehatan-dan-kecantikan/
http://www.pagarsehat.we...an-komedo-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...ung-kemih-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...mi-aman-dan-terpercaya/
http://www.pagarsehat.we...n-kelor-bagi-kesehatan/
http://www.pagarsehat.we...nker-hati-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...pom-dan-asli-indonesia/
http://www.pagarsehat.we...-atau-congek-pada-anak/
http://www.pagarsehat.we...-bintitan-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...bat-herbal-best-seller/
http://www.pagarsehat.we...alatra-propolis-brazil/
http://www.pagarsehat.we...-pankreas-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...n-pada-anak-dan-dewasa/
http://www.pagarsehat.we...ah-tinggi-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...-tinggi-paling-efektif/
http://www.pagarsehat.we...tuk-penderita-diabetes/
http://www.pagarsehat.we...ya-untuk-penyakit-maag/
http://www.pagarsehat.we...ncegah-kanker-payudara/
http://www.pagarsehat.we...si-gangguan-pencernaan/
http://www.pagarsehat.we...eh-penderita-paru-paru/
http://www.pagarsehat.we...nahong-untuk-kesehatan/
http://www.pagarsehat.we...paru-paru-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...ng-bocor-tanpa-operasi/
http://www.pagarsehat.we...syringoma-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...ka-bakar-knalpot-motor/
http://www.pagarsehat.we...or-rahang-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...-bernanah-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...nan-penurun-kolesterol/
http://www.pagarsehat.we...c-jelly-gamat-di-depok/
http://www.pagarsehat.we...at-kuningan-jawa-barat/
http://www.pagarsehat.we...ver-secara-tradisional/
http://www.pagarsehat.we...osis-hati-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...bung-naik-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we.../harga-qnc-jelly-gamat/
http://www.pagarsehat.we...us-buntu-dengan-kunyit/
dfsdf
Geplaatst op: 30-07-2018 03:08 Quote
http://www.pagarsehat.we...k-balita-dan-anak-anak/
http://www.pagarsehat.we...gan-cepat-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...ing-pemicu-sulit-hamil/
http://www.pagarsehat.we...ibu-hamil-dan-menyusui/
http://www.pagarsehat.we...ata-ikan-tanpa-operasi/
http://www.pagarsehat.we...patitis-a-dengan-cepat/
http://www.pagarsehat.we...nfeksi-saluran-kencing/
http://www.pagarsehat.we...rbal-benjolan-di-leher/
http://www.pagarsehat.we...bekasnya-dalam-1-malam/
http://www.pagarsehat.we...ra-alami-tanpa-operasi/
http://www.pagarsehat.we...dan-betis-dalam-7-hari/
http://www.pagarsehat.we...terigium-tanpa-operasi/
http://www.pagarsehat.we...-keguguran-tanpa-kuret/
http://www.pagarsehat.we...ngobatan-tanpa-operasi/
http://www.pagarsehat.we...payudara-tanpa-operasi/
http://www.pagarsehat.we...payudara-tanpa-operasi/
http://www.pagarsehat.we...orok-dari-bahan-herbal/
http://www.pagarsehat.we...erasi-100-terbukti.html
http://pagarsehat.web.id...gejala-kanker-payudara/
http://pagarsehat.web.id...gan-cepat-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...-alami-untuk-ibu-hamil/
http://www.pagarsehat.we...l-kelamin-secara-alami/
http://www.pagarsehat.we...lus-tablet-green-world/
http://www.pagarsehat.we...oli-paru-tanpa-operasi/
http://www.pagarsehat.we...apsule-green-world.html
http://www.pagarsehat.we...-mata-minus-tinggi.html
yjfjhfgh
Geplaatst op: 30-07-2018 03:07 Quote
http://www.pagarsehat.web.id

http://www.pagarsehat.web.id

http://www.pagarsehat.web.idhttp://www.pagarsehat.we...di-leher-sebelah-kanan/

http://www.pagarsehat.we...di-leher-sebelah-kanan/

http://www.pagarsehat.we...di-leher-sebelah-kanan/

http://www.pagarsehat.we...di-leher-sebelah-kanan/Obat Benjolan Di Leher

Obat Benjolan Di Leher

Obat Benjolan Di Leherhttps://www.scoop.it/t/health-by-tinah-sutinah

https://www.scoop.it/t/health-by-tinah-sutinah

https://www.scoop.it/t/health-by-tinah-sutinah

https://www.scoop.it/t/health-by-tinah-sutinahhttp://www.pagarsehat.we...-penetral-asam-lambung/http://www.pagarsehat.we...syaraf-tulang-belakang/http://www.pagarsehat.we...hipotensi-secara-alami/

http://www.pagarsehat.we...-silinder-secara-alami/

http://www.pagarsehat.we...-amandel-tanpa-operasi/

http://www.pagarsehat.we...t-mata-akibat-diabetes/http://www.pagarsehat.we...na-komputer-dan-gadget/http://www.pagarsehat.we...ah-tinggi-secara-alami/http://www.pagarsehat.we...umonia-anak-dan-dewasa/http://www.pagarsehat.we...k-lambung-secara-alami/http://www.pagarsehat.web.id/gamat-emas-kapsul/http://www.pagarsehat.we...-janin-serta-solusinya/http://www.pagarsehat.we...-keguguran-tanpa-kuret/http://www.pagarsehat.we...oli-paru-tanpa-operasi/

http://www.pagarsehat.we...-kaligata-atau-biduran/http://www.pagarsehat.we...at-kebas-dan-kesemutan/http://www.pagarsehat.we...yudara-karena-menyusui/http://www.pagarsehat.we...nfeksi-saluran-kencing/

http://www.pagarsehat.we...engan-obat-tradisional/http://www.pagarsehat.we...ada-anak-dan-ibu-hamil/http://www.pagarsehat.we...-vitiligo-secara-alami/http://www.pagarsehat.we...nal-miom-tanpa-operasi/http://www.pagarsehat.we...-paling-ampuh-dan-aman/http://www.pagarsehat.we...an-ganda-atau-diplopia/

http://www.pagarsehat.we...si-sampai-sembuh-total/http://pagarsehat.web.id...ein-rendah-karbohidrat/http://www.pagarsehat.web.id/jelly-gamat-walatra/http://www.pagarsehat.we...ri-dada-dalam-10-menit/http://www.pagarsehat.we...k-balita-dan-anak-anak/http://www.pagarsehat.we...gan-cepat-secara-alami/http://www.pagarsehat.we...ing-pemicu-sulit-hamil/http://www.pagarsehat.we...ibu-hamil-dan-menyusui/http://www.pagarsehat.we...ata-ikan-tanpa-operasi/http://www.pagarsehat.we...patitis-a-dengan-cepat/http://www.pagarsehat.we...nfeksi-saluran-kencing/http://www.pagarsehat.we...rbal-benjolan-di-leher/http://www.pagarsehat.we...bekasnya-dalam-1-malam/

http://www.pagarsehat.we...ra-alami-tanpa-operasi/http://www.pagarsehat.we...dan-betis-dalam-7-hari/http://www.pagarsehat.we...terigium-tanpa-operasi/

http://www.pagarsehat.we...-keguguran-tanpa-kuret/

http://www.pagarsehat.we...ngobatan-tanpa-operasi/http://www.pagarsehat.we...payudara-tanpa-operasi/

http://www.pagarsehat.we.../harga-qnc-jelly-gamat/

http://www.pagarsehat.we...payudara-tanpa-operasi/http://www.pagarsehat.we...orok-dari-bahan-herbal/

http://www.pagarsehat.we...erasi-100-terbukti.html

http://pagarsehat.web.id...gejala-kanker-payudara/

http://pagarsehat.web.id...gan-cepat-secara-alami/

http://www.pagarsehat.we...-alami-untuk-ibu-hamil/

http://www.pagarsehat.we...l-kelamin-secara-alami/

http://www.pagarsehat.we...oli-paru-tanpa-operasi/
ssgg
Geplaatst op: 30-07-2018 03:06 Quote
Pagar Sehat
Geplaatst op: 30-07-2018 03:06 Quote
<div>
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/">http://www.pagarsehat.web.id</a><br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/">http://www.pagarsehat.web.id</a><br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/">http://www.pagarsehat.web.id</a><br />
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-benjolan-di-leher-sebelah-kanan/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-benjolan-di-leher-sebelah-kanan/</a>&nbsp;</div>
<div>
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-benjolan-di-leher-sebelah-kanan/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-benjolan-di-leher-sebelah-kanan/</a></div>
<div>
&nbsp;<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-benjolan-di-leher-sebelah-kanan/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-benjolan-di-leher-sebelah-kanan/</a></div>
<div>
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-benjolan-di-leher-sebelah-kanan/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-benjolan-di-leher-sebelah-kanan/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-benjolan-di-leher-sebelah-kanan/">Obat Benjolan Di Leher</a></div>
<div>
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-benjolan-di-leher-sebelah-kanan/">Obat Benjolan Di Leher</a></div>
<div>
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-benjolan-di-leher-sebelah-kanan/">Obat Benjolan Di Leher</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<a href="https://www.scoop.it/t/health-by-tinah-sutinah">https://www.scoop.it/t/health-by-tinah-sutinah</a>&nbsp;</div>
<div>
<a href="https://www.scoop.it/t/health-by-tinah-sutinah">https://www.scoop.it/t/health-by-tinah-sutinah</a></div>
<div>
<a href="https://www.scoop.it/t/health-by-tinah-sutinah">https://www.scoop.it/t/health-by-tinah-sutinah</a></div>
<div>
<a href="https://www.scoop.it/t/health-by-tinah-sutinah">https://www.scoop.it/t/health-by-tinah-sutinah</a></div>
<div>
<br /></div>
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/buah-penetral-asam-lambung/">http://www.pagarsehat.web.id/buah-penetral-asam-lambung/</a><br />
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/gejala-dan-cara-mengobati-cedera-syaraf-tulang-belakang/">http://www.pagarsehat.web.id/gejala-dan-cara-mengobati-cedera-syaraf-tulang-belakang/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengatasi-hipotensi-secara-alami/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengatasi-hipotensi-secara-alami/</a><br />
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-mata-silinder-secara-alami/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-mata-silinder-secara-alami/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-amandel-tanpa-operasi/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-amandel-tanpa-operasi/</a><br />
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-herbal-penyakit-mata-akibat-diabetes/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-herbal-penyakit-mata-akibat-diabetes/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengatasi-mata-perih-dan-lelah-karena-komputer-dan-gadget/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengatasi-mata-perih-dan-lelah-karena-komputer-dan-gadget/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-menurunkan-tekanan-darah-tinggi-secara-alami/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-menurunkan-tekanan-darah-tinggi-secara-alami/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-pneumonia-anak-dan-dewasa/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-pneumonia-anak-dan-dewasa/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-tukak-lambung-secara-alami/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-tukak-lambung-secara-alami/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/gamat-emas-kapsul/">http://www.pagarsehat.web.id/gamat-emas-kapsul/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/resiko-diabetes-pada-ibu-hamil-dan-janin-serta-solusinya/">http://www.pagarsehat.web.id/resiko-diabetes-pada-ibu-hamil-dan-janin-serta-solusinya/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-pembersih-rahim-pasca-keguguran-tanpa-kuret/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-pembersih-rahim-pasca-keguguran-tanpa-kuret/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-herbal-untuk-mengobati-emboli-paru-tanpa-operasi/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-herbal-untuk-mengobati-emboli-paru-tanpa-operasi/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-cepat-mengobati-kaligata-atau-biduran/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-cepat-mengobati-kaligata-atau-biduran/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-kebas-dan-kesemutan/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-kebas-dan-kesemutan/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-bejolan-payudara-karena-menyusui/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-bejolan-payudara-karena-menyusui/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-yang-tepat-untuk-infeksi-saluran-kencing/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-yang-tepat-untuk-infeksi-saluran-kencing/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengatasi-anyang-anyangan-dengan-obat-tradisional/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengatasi-anyang-anyangan-dengan-obat-tradisional/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-untuk-penyakit-tbc-pada-anak-dan-ibu-hamil/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-untuk-penyakit-tbc-pada-anak-dan-ibu-hamil/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-menyembuhkan-penyakit-vitiligo-secara-alami/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-menyembuhkan-penyakit-vitiligo-secara-alami/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-tradisional-miom-tanpa-operasi/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-tradisional-miom-tanpa-operasi/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-herbal-ambeien-wasir-hemoroid-paling-ampuh-dan-aman/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-herbal-ambeien-wasir-hemoroid-paling-ampuh-dan-aman/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-herbal-penglihatan-ganda-atau-diplopia/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-herbal-penglihatan-ganda-atau-diplopia/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-penyakit-epilepsi-sampai-sembuh-total/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-penyakit-epilepsi-sampai-sembuh-total/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://pagarsehat.web.id/menu-diet-tinggi-protein-rendah-karbohidrat/">http://pagarsehat.web.id/menu-diet-tinggi-protein-rendah-karbohidrat/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/jelly-gamat-walatra/">http://www.pagarsehat.web.id/jelly-gamat-walatra/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengatasi-nyeri-dada-dalam-10-menit/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengatasi-nyeri-dada-dalam-10-menit/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-asma-untuk-balita-dan-anak-anak/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-asma-untuk-balita-dan-anak-anak/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-tipes-dengan-cepat-secara-alami/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-tipes-dengan-cepat-secara-alami/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/rahim-kering-pemicu-sulit-hamil/">http://www.pagarsehat.web.id/rahim-kering-pemicu-sulit-hamil/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-maag-yang-aman-untuk-ibu-hamil-dan-menyusui/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-maag-yang-aman-untuk-ibu-hamil-dan-menyusui/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-mata-ikan-tanpa-operasi/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-mata-ikan-tanpa-operasi/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-hepatitis-a-dengan-cepat/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-hepatitis-a-dengan-cepat/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-yang-tepat-untuk-infeksi-saluran-kencing/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-yang-tepat-untuk-infeksi-saluran-kencing/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-herbal-benjolan-di-leher/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-herbal-benjolan-di-leher/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-cepat-menghilangkan-jerawat-dan-bekasnya-dalam-1-malam/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-cepat-menghilangkan-jerawat-dan-bekasnya-dalam-1-malam/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-benjolan-di-payudara-secara-alami-tanpa-operasi/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-benjolan-di-payudara-secara-alami-tanpa-operasi/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-cepat-mengecilkan-paha-dan-betis-dalam-7-hari/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-cepat-mengecilkan-paha-dan-betis-dalam-7-hari/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-pterigium-tanpa-operasi/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengobati-pterigium-tanpa-operasi/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-pembersih-rahim-pasca-keguguran-tanpa-kuret/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-pembersih-rahim-pasca-keguguran-tanpa-kuret/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/penyakit-batu-empedu-dan-pengobatan-tanpa-operasi/">http://www.pagarsehat.web.id/penyakit-batu-empedu-dan-pengobatan-tanpa-operasi/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-kanker-payudara-tanpa-operasi/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-kanker-payudara-tanpa-operasi/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/harga-qnc-jelly-gamat/">http://www.pagarsehat.web.id/harga-qnc-jelly-gamat/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengatasi-tumor-payudara-tanpa-operasi/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-mengatasi-tumor-payudara-tanpa-operasi/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-borok-dari-bahan-herbal/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-borok-dari-bahan-herbal/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/2016/12/obat-katarak-tanpa-operasi-100-terbukti.html">http://www.pagarsehat.web.id/2016/12/obat-katarak-tanpa-operasi-100-terbukti.html</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://pagarsehat.web.id/penyebab-dan-gejala-kanker-payudara/">http://pagarsehat.web.id/penyebab-dan-gejala-kanker-payudara/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://pagarsehat.web.id/cara-mengobati-tipes-dengan-cepat-secara-alami/">http://pagarsehat.web.id/cara-mengobati-tipes-dengan-cepat-secara-alami/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-keputihan-alami-untuk-ibu-hamil/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-keputihan-alami-untuk-ibu-hamil/</a></div>
<div>
<br /></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/cara-menghilangkan-kondiloma-akuminata-atau-kutil-kelamin-secara-alami/">http://www.pagarsehat.web.id/cara-menghilangkan-kondiloma-akuminata-atau-kutil-kelamin-secara-alami/</a></div>
<div>
<br />
<a href="http://www.pagarsehat.web.id/obat-herbal-untuk-mengobati-emboli-paru-tanpa-operasi/">http://www.pagarsehat.web.id/obat-herbal-untuk-mengobati-emboli-paru-tanpa-operasi/</a></div>
</div>
</div>
Nieuw bericht