Danique Witlox neemt je mee #deweekvan

Danique Witloxdinsdag 07 november 2017 10:04

Er is weer een Young Professional die zijn werkweek laat zien! Het vak communicatie is breed en diep tegelijk. Werkzaamheden van communicatieprofessionals lopen ontzettend uiteen. Communicatie is een containerbegrip geworden, waardoor het voor studenten en starters lastig is om een compleet beeld te hebben van wat je met het vak kan. Met #deweekvan maken wij het vak weer wat tastbaarder. Deze week neemt Danique Witlox, Marketing Coördinator van Rituals, ons mee tijdens haar werkweek.

Door Freek Snelting

Nieuwsgierig naar de werkweek van Danique? Ze plaatst dagelijks foto's, video's en informatie over haar werkweek op het Instagramaccount van Young Logeion. Ook op onze Facebookpagina geven we jullie kijkjes in Danique's werkweek.

Wie is Danique?

Lekker cliché maar waar: wat een geluk dat ik mag werken voor een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland: Rituals. Als Instore Communication Coordinator heb ik ook nog eens een behoorlijk concrete job. Bezoek onze winkels en vind daar communicatiematerialen in allerlei vormen. De verlichte poster in het raam, booklets, flyers, schap communicatie en promotie materialen; een greep uit het werk van het instore communicatie team.

Achter dit tastbare eindresultaat gaat het nodige onzichtbare werk schuil. Dit start aan de tekentafel met afdelingen zoals Innovatie, Store Design, Training en onze interne creatieve Agency. Welke product launches komen er aan? Wat gaan we communiceren? Welke materialen gaan we daar voor inzetten, in welke kanalen? We stemmen concepten uiteraard in de bredere marketingplannen af. Ik ben daaran verantwoordelijk voor de complete briefing voor copy en beeld naar mijn creatieve collega’s. De prototypes testen we in de winkel om te zien of het totaalplaatje klopt. Planning is het key-woord, zowel intern als met onze leveranciers. Uiteindelijk moeten onze winkels in de hele wereld (dus ook in verschillende talen) voorzien worden, waarvoor we elke dag genoeg operationele uitdagingen aangaan.

Deze week
Mijn agenda is echt iedere week anders. Deze week neem ik jullie sowieso mee de winkel in om te kijken naar mijn werk. Jullie zullen ook aansluiten bij een aantal meetings, en nee; die zijn niet saai bij Rituals! We hebben deze week ook weer ‘Monthly Drinks’, ik zeg alvast cheers en een fijne week!

« Terug