Patrick Regan neemt je mee #deweekvan

Patrickzondag 29 oktober 2017 08:00

Er is weer een Young Professional die zijn werkweek laat zien! Het vak communicatie is breed en diep tegelijk. Werkzaamheden van communicatieprofessionals lopen ontzettend uiteen. Communicatie is een containerbegrip geworden, waardoor het voor studenten en starters lastig is om een compleet beeld te hebben van wat je met het vak kan. Met #deweekvan maken wij het vak weer wat tastbaarder. Deze week neemt 2e luitenant Patrick Regan, Public Affairs Officer bij Defensie, ons mee tijdens zijn werkweek.

Door Freek Snelting

Nieuwsgierig naar de werkweek van Patrick? Hij plaatst dagelijks foto's, video's en informatie over zijn werkweek op het Instagramaccount van Young Logeion. Ook op onze Facebookpagina geven we jullie kijkjes in Patrick’s werkweek.

Wie is Patrick?
Editor & Chief Media Production; dat staat op de deur van Patrick Regan bij 1 (German/Netherlands) Corps (1 GNC) in Münster. Wat die functie betekent? “Ik schrijf vrijwel alle content die dit hoofdkwartier publiceert, van een Facebookbericht of Instagrampost tot een artikel voor een vakblad. Ook stuur ik twee fotografen/vormgevers aan. Een Nederlander en een Duitse.”

Patrick is als Nederlandse militair geplaatst bij 1 (German/Netherlands) Corps, een snel inzetbaar NAVO-hoofdkwartier  dat bestaat uit zo’n 140 Nederlanders, 140 Duitsers en een aantal militairen uit tien andere leden van het bondgenootschap. “Werken in een multinationale omgeving is fascinerend. Cultuurverschillen maken het soms lastig, door van de ander de ‘best practices’ af te kijken, worden we er alleen maar beter door.”

1 GNC is in staat waar ook ter wereld troepenmachten tot 60.000 man aan te sturen. Dit gebeurde bijvoorbeeld in 2003 toen het hoofdkwartier het commando over ISAF – de troepenmacht in Afghanistan – voerde. “Ook staan wij als eerste hoofdkwartier binnen de NAVO paraat als Joint Task Force HQ. Dit betekent dat wij naast landmacht, ook marine, luchtmacht en special forces aan kunnen sturen. Onwijs interessant, want je communiceert opeens met hele verschillende doelgroepen. De ‘rouwe’ landmacht, lijkt in niets op de hyper technische en luchtmacht, die weer mijlen af staat van de meer traditionele marine.”

“Overigens werk ik nu twee jaar voor Defensie en ben ik ruim anderhalf jaar geleden afgestudeerd als bedrijfsjournalist. In die periode ben ik als redacteur de halve wereld over gereisd: de golf van Aden, Sri Lanka, Zweden, Italië en de Atlantische Oceaan om maar een paar bestemmingen te noemen. Nu ik als Public Affairs Officer naar Münster ben verkast, zit ik misschien iets vaker achter m’n bureau, maar voelt het werk wel relevanter. Constant ben ik bezig mijzelf en dit hoofdkwartier voor te bereiden op een missie. Want mocht de NAVO, VN of EU ons nodig hebben, staat 1 GNC klaar om binnen no-time uitgezonden te worden. Maar omdat wij vrij hoog in de keten van commandovoering zitten, trainen wij ook andere eenheden. En daarbij neem ik jullie deze week mee.

Deze week
“Het ritme bij Defensie is vreemd: het ene moment heb je zeeën van tijd en een week later werk je 14 uur op een dag en ren je van hot naar her. De komende twee weken worden zo. 1 GNC gaat op oefening in Wildflecken. Daar trainen we de staf van de 1e Pantserdivisie voor een artikel vijf operatie. Ja, sorry. Weer zo’n ingewikkelde zin. Ik zal het uitleggen: de 1e Pantser Divisie is een 18.000 man sterke Duitse eenheid met tanks, infanterie, artillerie en alles om dit geheel te ondersteunen. De ‘staf’ zijn de commandanten hiervan. Wij trainen dus niet de mensen die in het veld opereren, maar club die de operatie aanstuurt. Artikel vijf van het NAVO bondgenootschap houdt simpelweg in: een aanval op één van ons is een aanval op ons allen. In ons oefenscenario is dan ook Estland aangevallen door ‘Botnia’ (nee, bestaat niet echt) en komt de 1e Pantserdivisie hen te hulp.”

“En nu vraag je je natuurlijk af, wat heeft Patrick hier dan mee te maken. Om daar achter te komen zal je de komende week het Instagram account van Young Logeion moeten volgen. Maar een tipje van de sluier: Waar oorlog is moet gecommuniceerd worden, dus als Public Affairs Office trainen mijn collega’s en ik de communicatieadviseurs en persvoorlichters van de divisie. Maar geloof me, er gaat nog veel meer boeiends gebeuren.

« Terug

Reacties op 'Patrick Regan neemt je mee #deweekvan'

gamat
Geplaatst op: 23-04-2019 05:32 Quote
dfgdfgdg
Geplaatst op: 30-07-2018 03:11 Quote
https://manfaatwalatrase...buntu-paling-ampuh.html
https://manfaatwalatrase...a-juling-di-apotik.html
https://manfaatwalatrase...sehat-mata-softgel.html
https://manfaatwalatrase...-jantung-di-apotik.html
https://manfaatwalatrase...penurun-kolesterol.html
https://manfaatwalatrase...-is-situation-that.html
https://manfaatwalatrase...diabetes-di-apotik.html
https://manfaatwalatrase...i-apotik-alami-dan.html
https://manfaatwalatrase...i-apotik-alami-dan.html
https://manfaatwalatrase...wi-untuk-kesehatan.html
https://manfaatwalatrase...-dan-pencegahannya.html
https://manfaatwalatrase...a-ibu-hamil-paling.html
https://manfaatwalatrase...airan-di-paru-paru.html
https://manfaatwalatrase...litus-tipe-2-alami.html
https://manfaatwalatrase...-batu-empedu-tanpa.html
https://manfaatwalatrase...l-alami-yang-ampuh.html
https://manfaatwalatrase...uah-semangka-untuk.html
https://manfaatwalatrase...gkan-bekas-jerawat.html
https://manfaatwalatrase...lami-aman-danampuh.html
https://manfaatwalatrase...an-bau-pada-vagina.html
https://manfaatwalatrase...man-dan-tanpa-efek.html
https://manfaatwalatrase...lami-tanpa-operasi.html
https://manfaatwalatrase...s-yang-alami-ampuh.html
https://manfaatwalatrase...feksi-luka-operasi.html
https://manfaatwalatrase...alami-berlegalitas.html
https://manfaatwalatrase...-basah-best-seller.html
https://manfaatwalatrase...ara-alami-yan-aman.html
https://manfaatwalatrase...l-kanker-paru-paru.html
https://manfaatwalatrase...acar-air-pada-anak.html
https://manfaatwalatrase...n-benjoan-di-leher.html
https://manfaatwalatrase...at-insominia-alami.html
https://manfaatwalatrase...g-aman-untuk-semua.html
Nieuw bericht

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.