#deweekvan Paulien Poelarends, adviseur bij communicatiebureau Maatschap voor Communicatie – live vanaf oliebestrijdingsoefening Olie Alert Waddenzee

YP-afbeelding-waddenzee.jpgzondag 03 september 2017 19:25

Er is weer een Young Professional die haar werkweek laat zien! Het vak communicatie is breed en diep tegelijk. Werkzaamheden van communicatieprofessionals lopen ontzettend uiteen. Communicatie is een containerbegrip geworden, waardoor het voor studenten en starters lastig is om een compleet beeld te hebben van wat je met het vak kan. Met #deweekvan maken wij het vak weer wat tastbaarder. Deze week neemt Paulien Poelarends, adviseur bij de Maatschap voor Communicatie, ons mee tijdens haar werkweek.

Door Freek Snelting

Nieuwsgierig naar de werkweek van Paulien? Ze plaatst dagelijks foto's, video's en informatie over haar werkweek op het Instagramaccount van Young Logeion

Wie is Paulien?
Paulien is 28, woont in Utrecht, werkt alweer vijf jaar als communicatieadviseur en is sinds april in dienst bij communicatiebureau Maatschap voor Communicatie. Hier doet ze allerlei projecten voor opdrachtgevers in het publieke domein.

Paulien: “Op dit moment ben ik aan de slag voor vijf verschillende organisaties door heel Nederland. Dit zijn hele diverse opdrachten. Ik ben bijvoorbeeld bezig met een interne communicatiestrategie voor een provincie, geef sessies over framing voor medewerkers van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en help een gemeente bij de introductie van een nieuwe manier van afval inzamelen.”

Olie Alert Waddenzee
“Deze zomer ben ik projectleider voor een grote opdracht van Rijkswaterstaat. Zij hebben ons gevraagd om alle communicatie te organiseren rondom Olie Alert Waddenzee. Dat is de eerste grootschalige oliebestrijdingsoefening op de Waddenzee die Rijkswaterstaat met een groot aantal partners organiseert. Tijdens de driedaagse oefening laten we zien hoe ze zich voorbereiden om de Waddenzee zo goed mogelijk te beschermen.”

Deze week
“Deze week staat bijna helemaal in het teken van Olie Alert Waddenzee. Maandag, dinsdag en woensdag ben ik met mijn team van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig met de communicatie over de oefening en de begeleiding van de pers. Donderdag ga ik naar de Young Logeion bijeenkomst ‘Grip op beeldvorming’ en vrijdag ben ik eindelijk weer een dagje op kantoor bij Maatschap voor Communicatie. Dan aan de slag met een presentatie over interne communicatie.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht