#deweekvan Marrit Plat, Marketing & Communicatie adviseur

WeekvanMaritplat.pngmaandag 19 juni 2017 20:00

Er is weer een Young Professional die haar werkweek laat zien! Het vak communicatie is breed en diep tegelijk. Werkzaamheden van communicatieprofessionals lopen ontzettend uiteen. Communicatie is een containerbegrip geworden, waardoor het voor studenten en starters lastig is om een compleet beeld te hebben van wat je met het vak kan. Met #deweekvan maken wij het vak weer wat tastbaarder. Deze week neemt Marrit Plat, marketing & communicatie adviseur bij Deloitte, ons mee tijdens haar werkweek.

Door Freek Snelting

Nieuwsgierig naar de werkweek van Marrit? Ze plaatst dagelijks foto's, video's en informatie over haar werkweek op het Instagramaccount van Young Logeion. Ook op onze Facebookpagina geven we jullie kijkjes in Marrit haar werkweek.

Wie is Marrit?
Marrit Plat is 27 jaar, woont in Amsterdam, houdt van reizen en is Communicatie & Marketing Adviseur bij Deloitte voor de afdeling Risk Advisory. “Probeer dat maar eens uit te spreken zonder adem te halen! Het is een hele mond vol, maar wat het eigenlijk inhoudt is dat ik me bezig houd met zowel de interne, strategische als de externe communicatie en marketing rondom risicomanagement vanuit Deloitte Nederland. Het is mijn rol om het belang van risicomanagement en de kansen die dit te bieden heeft zowel binnen Deloitte op nationaal als internationaal niveau, als buiten Deloitte over de bühne te brengen op de best mogelijke manier. Zo ben ik het ene moment bezig om een communicatieplan te maken voor de lancering van een Webshop en het andere moment ontwikkel ik samen met externe partijen vlogs om over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity te communiceren. Geen enkele dag is hetzelfde!”


“Deloitte, dat is toch voor accountants en consultants?”

Niet dus! Ook als marketeer of communicatieadviseur kun je aan de slag met hele gave projecten. De afdeling Risk Advisory bestaat in Nederland uit meer dan 600 professionals die zich dagelijks bezighouden met vraagstukken als ‘Hoe kan een organisatie ervoor zorgen dat hun risk framework goed ingericht is en dat ze voldoen aan gestelde wet- en regelgeving’ en ‘Hoe kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun medewerkers integer en ethisch met persoonlijke data omgaan?’ Veel verschillende vraagstukken waar ik na het afronden van de Master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit in Groningen nooit had gedacht antwoord op te kunnen geven.

Wat het zo leuk maakt om de communicatie en marketing rondom risicomanagement te verzorgen, is dat het een steeds belangrijker onderwerp wordt in onze steeds veranderende wereld. Iedereen is (digitaal) met elkaar verbonden op ieder moment van de dag, wat zowel voor kansen als risico’s zorgt. Bovendien is Deloitte Nederland sinds 1 juni onderdeel van de North Western Europe Firm, wat betekent dat betere professionele services aan internationale klanten geleverd kunnen worden. Dit betekent ook dat samenwerken met communicatie- en marketing collega’s van andere landen essentieel is; een leuke nieuwe uitdaging om ervoor te zorgen dat de communciatie- en marketingactiviteiten die we vanuit Nederland doen ook aansluiten bij de internationale positionering.

Deze week:
Deze week staat als grootste activiteit het finaliseren van het marketing & communicatieplan voor het nieuwe fiscale jaar op de planning. Ook heb ik een afspraak bij the Hague Security Delta gepland staan om de communicatie & marketing rondom de Nationale Cybersecurity Week die van 25 t/m 29 september plaatsvindt te bespreken, omdat Deloitte sponsor is van dit initiatief. Verder ga ik samen met mijn werkstudent Hilde de intranetpagina’s van mijn afdeling opnieuw inrichten in verband met de internationalisering en tussendoor hoop ik nog wat tijd te vinden om koffie te drinken en te tafelvoetballen met collega’s om te ontspannen. Ik ben benieuwd wat de week weer gaat brengen, leuk dat jullie me gaan volgen! Laat het vooral weten als jullie vragen hebben!

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari