Wim van der Weegen is Communicatieman van het Jaar 2017

Wim van der Weegen winnaar 2017.jpgdonderdag 01 juni 2017 17:25

Wim van der Weegen is gekozen tot Communicatieman van het Jaar 2017. Van der Weegen wint de prestigieuze communicatieprijs vanwege zijn uitzonderlijke werk als hoofd Bestuurlijke Zaken, Advies en Communicatie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. "Van der Weegen was de motor en inspirator achter de geslaagde communicatie van het eindrapport over de crash van vlucht MH17. Hij zette doordacht en strak geregisseerd de Onderzoeksraad voor Veiligheid weer nadrukkelijk op de kaart. Dat deed hij op zijn eigen manier: overtuigend, ingetogen en zelf op de achtergrond", aldus juryvoorzitter Noud Bex.

Door Corine Havinga

De Verkiezing van de Communicatieman/vrouw van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door Logeion. De onafhankelijke vakjury heeft, zowel bij de talenten als bij de doorgewinterde communicatieprofessionals, gefocust op vier aspecten: inspirerend, innovatief, impact en individuele bijdrage.
Wim van der Weegen neemt het stokje over van Janneke Eigeman van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, die de prijs vorig jaar won. Lovende woorden had de jury ook voor de andere twee finalisten Corine van Impelen (Naturalis) en Klaas Kregel (Domesta).

CommunicatieTalent
De prijs voor aanstormend talent onder de 30 jaar ging naar Laura Peels, destijds adviseur marketingcommunicatie bij het ministerie van Infrastructuur & Milieu. “Als het om communicatie gaat, heeft Laura Peels met een door haarzelf samengesteld team haar stempel gedrukt op de Nationale Klimaattop van het ministerie van I&M. Ze heeft laten zien dat ze met een brede kijk op stakeholders out of the box durft te denken en dat ze haar ideeën weet om te zetten in een vernieuwende aanpak”, aldus de jury. Peels volgt Chris Janssen op, de winnaar van vorig jaar.

De jaarlijkse communicatieprijzen werden uitgereikt op 1 juni in Nieuwegein, tijdens het communicatiecongres C-DAY17. De Verkiezing van Communicatieman/vrouw van het Jaar en CommunicatieTalent van het Jaar is mede mogelijk gemaakt door: Yacht, Clipit en Adfo.

Op de foto krijgt Van der Weegen bloemen uit handen van Logeion-voorzitter Wieneke Buurman. Fotograaf: Maurits van Hout.

Interessante links:

Youtube-portret Laura Peels: https://youtu.be/8RzfJRssXbY

Youtube-portret Wim van der Weegen: https://youtu.be/03eU3o0d-Ok

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari