Nieuwe sessies Overheidscommunicatie 2017

overheidscommunicatie-2025.jpgvrijdag 07 april 2017 10:32

Ook in 2017 organiseert de Vakgroep overheidscommunicatie weer volop inspiratiesesies en debatten. Zet de volgende data vast in je agenda!

Door Henny Tuinenburg

- 23 mei: Overheidscommunicatie 2025: van newsroom tot afdeling klantcontact & interactie
De netwerksamenleving vraagt om een nieuw soort communiceren. Gemeenten komen niet meer weg met de traditionele persberichten en bewonersbrieven. Burgers verwachten interactie. Maar hoe zet je als gemeente een sociale-mediabeleid op? Hoe ga je om met burgers die niet alleen ontvangen, maar zelf ook zenden? Wat is sociaal kapitaal en hoe kan je dit als gemeente effectief inzetten? In zijn boek Sociaal kapitaal, de meerwaarde van sociale media voor gemeenten neemt David Kok de lezer mee langs thema’s als webcare, crisiscommunicatie, online veiligheid en innovatie. Meld je aan voor deze bijeenkomst!

- 7 september: Open Overheid
De overheid ontkomt er niet aan meer open te worden. Verschillende ontwikkelingen maken dat onontkoombaar, van technische ontwikkelingen tot de groeiende verwachting qua openheid in de samenleving. Met een Open Aanpak kun je een goed resultaat voor alle partijen bereiken. Als je vóór de besluitvorming goed luistert naar mensen en hen begrijpelijk informeert, kun je rekenen op meer begrip. Je ziet dan ook wat anderen al doen. Daardoor ontstaan onverwachte invalshoeken en kom je samen tot nieuwe ideeën.

- 3 oktober: Communicatie rondom de gemeenteraadsverkiezingen
De opkomst voor de landelijke verkiezingen was hoog dit jaar! Volgend jaar staan ook de gemeenteraadsverkiezingen weer voor de deur. Wat kun je als communicatieprofessional doen om de opkomst te verhogen? Welke gedragsbeinvloedingstechnieken kan en mag je hiervoor inzetten?

Meer informatie over de bijeenkomsten volgt binnenkort.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari