Regiojury’s Galjaardprijs aan de slag; Zeeland zoekt nog versterking

winnaar-galjaard.jpgdinsdag 24 januari 2017 14:53

Op 11 mei is de Galjaarddag, waar elk jaar de beste communicatieactiviteiten, -projecten of -campagnes in het publieke domein om de Galjaardprijs strijden. Wil je inspiratie, noteer de datum dan vast in je agenda! Denk je aan inzenden? Voor de Galjaardprijs zijn er drie criteria: innovatief qua aanpak, impactvol qua resultaat en inspirerend voor vakgenoten. Voor het derde jaar zijn in alle provincies regiojury’s actief. De regiojury Zeeland is op zoek naar versterking. Op de foto de winnaars van vorig jaar, JIJ & Overijssel.

Door Monique Neyzen

Dankzij inzet en netwerk van de regiojury’s vormen de inzendingen elk jaar een prachtig palet van het beste in ons vak. Echt inspirerend. Kijk maar eens naar de video’s van de 2016 finalisten. En dat zie je ook terug in het jaarlijkse Galjaardboek ‘Communicatieverhaal halen’. Soms zijn vakgenoten te bescheiden en hebben ze een ‘duwtje’ nodig. Dat kan het beste gebeuren door iemand uit hun eigen netwerk, daar spelen regiojury’s een belangrijke rol in. Let op: inzenden kan tot en met 17 maart. Daarna nomineert elke regiojury’s maximaal 3 projecten uit hun regio en de Galjaardcommissie selecteert 3 landelijke inzendingen. Uit deze nominaties kiest de vakjury de 5 finalisten die op de Galjaarddag om de prijs strijden.

UCK regio voorronde Galjaardprijs
Alle regiojuryleden speuren op hun eigen manier naar interessante inzendingen. De drie Utrechtse regiojuryleden zijn allemaal lid van UCK, de Utrechtse Communicatiekring. Ze organiseren een Utrechtse regio voorronde van de Galjaardprijs. De jury bestaat uit Ilse Heemskerk, Jan Willem Schouw en Hans Scholten. “We gaan voor een Utrechtse kandidaat in de top van de selectie”, aldus de jury. “Het is goed dat we als vakgenoten een prijs hebben om de parels te laten zien op het gebied van publieke communicatie. En juist in onze regio zijn er genoeg koplopers, Utrecht is toonaangevend voor het communicatievak. Wij werken graag mee aan de verspreiding van kennis over ons mooie vak. De Galjaardprijs is daar een prima instrument voor.”

Wie zitten er in zo’n regiojury?Het zijn altijd ervaren, betrokken vakgenoten met een goed netwerk in hun regio. In Utrecht bestaat de jury uit Ilse Heemskerk, Jan Willem Schouw en Hans Scholten. Twijfel je over inzenden? Neem contact op met jouw regiojury of met Logeion.

Vacature Zeeuws regiojurylid
Ook de Zeeuwse regiojury organiseerde de afgelopen twee jaar een aantal bijeenkomsten. Jaap Nelemans vertelt: “Vorig jaar vond de uiteindelijke verkiezing van de Zeeuwse nominaties plaats tijdens een netwerkbijeenkomst met pitches en een stemronde. Maar wie weet gaat het deze keer heel anders, met nog meer inzet van social media. Alhoewel, persoonlijk hecht ik wel aan een biertje met een bitterbal… “ Gert Smit is het andere regiojurylid en we zoeken nog 1 kandidaat. Heb jij een goed netwerk in die regio? Meld je dan aan via info@logeion.nl.

De komende tijd worden alle regiojury’s belicht, zij zijn echt cruciaal voor goede inzendingen voor de Galjaardprijs. Kijk voor meer informatie op www.galjaarddag.nl.

 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht